Vinaròs analitza la seua realitat esportiva amb el Pla Estratègic i Director de les seues instal·lacions

Vinaròs analitza la seua realitat esportiva amb el Pla Estratègic i Director de les seues instal·lacions
04/06/2021 -

El regidor d’Esports, José Chaler, amb tècnic del Consell Municipal d’Esports, Nacho Chaler, ha presentat el Pla Estratègic Esportiu i Pla Director de les instal·lacions esportives. Es tracta de la posada en marxa d’un estudi per a determinar quina és la realitat esportiva de Vinaròs, així com avaluar l’estat de les infraestructures per a definir les accions necessàries a prendre en els propers 10 anys per a impulsar l’esport.

El regidor de l’àrea, José Chaler, ha indicat que davant de la impossibilitat de poder realitzar activitat esportives, amb motiu de la pandèmia, des del Consell Municipal d’Esports s’ha decidit engegar aquest projecte per a redefinir una nova estratègia que ajude a potenciar l’esport. Segons indicava “serà fonamental comptar amb la participació ciutadana perquè els dos plans s’adapten a la realitat dels veïns i la ciutat”. En aquest sentit, assenyalava que en els propers dies es posaran en marxa enquestes en línia perquè els veïns puguen fer arribar les seues impressions i observacions.

Pla Estratègic Esportiu Local 2022-2032

Aquest pla servirà per analitzar la realitat esportiva de Vinaròs amb la participació de la ciutadania i de tots els agents esportius de la localitat, com ara, entitats, clubs, centres escolars i partits polítics. La finalitat serà impulsar els diversos programes que ja estan en marxa, així com crear noves iniciatives que fomenten la pràctica esportiva dintre d’un estil de vida saludable.

Un dels principals objectius serà redefinir el programa d’Esport Escolar per ampliar l’oferta actual, tant des del CME com dels centres educatius, i que al mateix temps s’adapte a les necessitats dels pares i mares per ajudar-los a conciliar la vida laboral amb la familiar. El tècnic d’Esports, Nacho Chaler, ha destacat que un dels punts a reforçar serà l’ampliació de les activitats de P3.

Un altre dels programes que es vol impulsar és el de Promoció de la Salut, en especial la recepta esportiva. En aquest cas, es tracta d’una iniciativa amb la col·laboració de l’Hospital Comarcal i el Departament Sanitat de la Generalitat Valenciana per a utilitzar l’esport com tractament per als pacients. El tècnic Chaler insistia que determinades patologies es poden tractar amb la pràctica de l’esport, sempre amb la supervisió dels professionals per fer el seguiment corresponent de l’evolució del pacient.

Altres programes que també es volen impulsar són Esport Lliure, Turisme Actiu i Esportiu, Esport Inclusiu i Esport al Medi Natural.

Pla Director d’Instal·lacions Esportives 2022-2032
Aquest programa analitzarà les instal·lacions esportives de la localitat per fer un balanç del seu estat i determinar les accions necessàries per garantir la seua preservació, a més de definir quines noves infraestructures es podrien construir. Sobretot es tindrà en compte la participació ciutadana i els agents esportius per elaborar un Pla Director que s’adapte en tot moment a la realitat del municipi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari