Vinaròs aposta per l'eficiència energètica en l'enllumenat públic

S’han executat diverses millores amb la implantació de fanals solars i el canvi de 236 bombetes per unes de tecnologia LED per oferir un millor servei als veïns

Vinaròs aposta per l'eficiència energètica en l'enllumenat públic
12/08/2021 -

La Regidoria d’Obres i Serveis, encapçalada per Carmen Morellà, ha dut a terme durant els mesos de juliol i agost dues actuacions en l’enllumenat públic, amb la voluntat de garantir un servei més eficient, reduir el consum i sobretot oferir una millor prestació als veïns.

La primera actuació ha consistit en la implantació de 33 fanals solars amb tecnologia LED al carrer de la Donzella de la costa nord, amb una inversió de 35.000€. Es tracta d’una prova pilot per determinar la idoneïtat d’aquesta tecnologia, i la seua possible implantació en els carrers on actualment l’enllumenat públic no dona servei. Cal destacar que aquesta és una reivindicació històrica dels veïns i veïnes tant de la costa nord com de la costa sud, i per aquests motius s’ha apostat per aquest sistema.

Els fanals solars amb LEDS, disposen també d’un detector de presència que permet augmentar la intensitat de la llum per a una millor visibilitat. Aquesta actuació ha comptat amb el respectiu estudi lumínic per determinar el nombre de fanals per complir la normativa.

La segona actuació està inclosa dintre del contracte amb l’empresa ELECNOR, que realitza el servei d’enllumenat públic. En concret s’han canviat 191 lluminàries a l’avinguda de Francisco José Balada i 45 unitats en el passeig de Fora del Forat. L’objectiu amb aquesta actuació, és en primer lloc, millorar la eficiència energètica del municipi, i en segon lloc, disminuir el nombre d’incidències a la zona, ja que és on més problemes es detectaven.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha indicat “que aquesta és la línia de treball que hem de seguir per poder donar un bon servei a tots els veïns i veïnes. És la nostra responsabilitat buscar quines són les opcions més beneficioses per al municipi, i per al medi ambient. Per això, durant els propers anys continuarem millorant el servei d’enllumenat públic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari