Vinaròs considera injust que el proper dilluns no puga passar a la fase 2

Vinaròs considera injust que el proper dilluns no puga passar a la fase 2
20/05/2020 -

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Vinaròs, reunida de forma telemàtica el 20 de maig de 2020, acorda per unanimitat, emetre el següent comunicat:

EXPOSEM
1. La nostra disconformitat amb la decisió presa per la Conselleria de Sanitat Universal de la Comunitat Valenciana de no permetre que el Departament de Salut de Vinaròs puga passar a la Fase 2 aquest dilluns 25 de maig tal com estaria previst endarrerint, com a mínim, aquest canvi de fase fins a l’1 de juny.

2. Entenem que aquesta decisió es basa més en criteris polítics i geogràfics que en criteris sanitaris, que en aquest Departament de Salut de Vinaròs, actualment, són més favorables que en molts altres departaments de salut valencians.

3. No és intenció de tots els grups polítics del consistori de Vinaròs avançar ràpidament i de forma irresponsable en un seguit de fases com si es tractés d’una carrera. Entenem la complexitat de la situació i que la salut de les persones està per damunt de tot. Per això, no podem entendre que, tot i complir la majoria dels criteris, no se’ns permeta accedir a la Fase 2.

4. Tant en l’àmbit municipal com privat, la ciutadania de Vinaròs ja fa setmanes que de forma intensa es prepara per, a poc a poc, intentar recobrar la normalitat amb totes les garanties possibles d’atenció, servei i tracte en tots els seus sectors productius. Un treball que a hores d’ara, es veu interromput durant, almenys una setmana més, amb la consegüent afecció econòmica.

5. Aprofitem per agrair i valorar de forma pública la professionalitat de tots els treballadors i treballadores del Centre d’Atenció Primària i de l’Hospital Comarcal de Vinaròs, així com dels seus equips directius que durant aquesta pandèmia han demostrat la seua vàlua, perseverança i eficàcia com a servidors públics de la sanitat que han permés preservar la vida de molts dels nostres veïns i veïnes.

MANIFESTEM

L’Ajuntament de Vinaròs volem manifestar que considerem aquest un tracte injust cap a aquelles comarques o zones geogràfiques que disten substancialment de les àrees urbanes i metropolitanes de la Comunitat Valenciana on es concentren molts dels serveis administratius i la seua conseqüent influència territorial.

La nostra comarca, de la qual Vinaròs és capital administrativa i referent sanitari en el departament de salut que comprén també la comarca dels Ports per comptar amb l’hospital comarcal, també vol reivindicar-se com un espai de convivència social i d’oportunitats laborals necessàries per vertebrar la Comunitat Valenciana i per entendre-la com a ens divers i plural en tots els seus territoris.

No entenem com els criteris sanitaris i tècnics que ens van permetre passar de la Fase 0 a la Fase 1, ara no ens servisquen per a continuar amb el procés de desescalada asimètrica per departaments de salut, sol·licitada per la mateixa Conselleria de Sanitat al Govern d’Espanya, i poder passar a la Fase 2 amb totes les garanties de seguretat implementades. Demanem a la Conselleria de Sanitat que se’ns informe de quins paràmetres no es compleixen per a no deixar passar a la següent fase el Departament de Salut de Vinaròs.

Amb la més absoluta lleialtat institucional cap a l’Administració autonòmica, però també amb la més absoluta lleialtat cap als interessos de tota la ciutadania de Vinaròs, independentment del color polític, sol·licitem que aquesta decisió siga revisada i que es tinguen en compte les singularitats dels diferents departaments de salut de la Comunitat Valenciana per poder avançar a la fase 2.

Els portaveus sotasignants:
Guillem Alsina, alcalde de la ciutat
Fernando Juan, portaveu del PSPV-PSOE
Juan Amat, portaveu del PP
Maria Dolores Miralles, portaveu del PVI
Ana Fibla, portaveu de TSV
Emmanuel Herrera, portaveu de C’s
Paula Cerdà, portaveu de Compromís

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari