Vinaròs incrementa quasi un 10% la recollida selectiva de reciclatge el mes de juliol

Durant el mes de juliol el municipi ha registrat un increment de la recollida selectiva a un nivells que no s’havien assolit mai fins ara

Vinaròs incrementa quasi un 10% la recollida selectiva de reciclatge el mes de juliol
17/08/2021 -

Vinaròs ha experimentat un increment de la recollida selectiva de les deixalles, segons les dades analitzades pels tècnics municipals durant el mes de juliol, on sobretot destaca que la tendència en els últims cinc anys és positiva. En aquest sentit, durant el juliol s’han recollit 68.140Kg de residus de cartró, 52.340Kg d’envasos i 1.167.820Kg de resta. Aquestes dades suposen un increment del 9,74% de recollida del cartró i un 9,23% pel que fa als envasos, en relació al mateix període del 2020.

En quant a la resta, la dada ha passat del 1.174.260Kg de l’any passat als 1.167.820Kg d’aquest 2021. Aquestes dades indiquen una tendència positiva a l’alça, fruit d’una major implicació dels veïns per a la gestió correcta de les deixalles.

Tot i les bones dades, de la separació de residus domiciliaris, s’ha d’augmentar l’esforç per part dels ciutadans i de l’Ajuntament per poder assolir la mitja marcada pel Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana. Per aquest motiu, es treballa en diverses accions per tal de millorar aquestes xifres.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha destacat que “durant aquest 2021, per part de l’Ajuntament de Vinaròs s’ha incrementat el nombre de contenidors de fracció d’envasos per poder absorbir aquest augment. A més, també s’ha incrementat la freqüència de recollida per evitar desbordaments a les illes”.

Altres iniciatives, ha sigut la implantació de les màquines SDDR en el Mercat Municipal i Pavelló Poliesportiu, així com una tercera unitat a la Ciutat Esportiva, que s’instal·larà properament. Aquesta iniciativa, forma part del projecte RECICLOS, de Ecomebres, i s’ha gestionat per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Per al proper 2022 i 2023, s’estudia la possibilitat d’implantar el compostatge comunitari en diverses zones del municipi, així com una prova pilot en sistemes de recollida d’identificació d’usuaris per a incloure en el proper contracte de recollida de residus domiciliaris del 2023.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari