Vinaròs s'uneix a la lluita contra el canvi climàtic i competirà aquest estiu per a aconseguir la Bandera Verda d'Ecovidrio

L’objectiu és fomentar el reciclatge dels envasos de vidre entre el sector hostaler

Vinaròs s'uneix a la lluita contra el canvi climàtic i competirà aquest estiu per a aconseguir la Bandera Verda d'Ecovidrio
13/07/2021 -

L’Ajuntament de Vinaròs s’ha afegit a la campanya impulsada des d’Ecovidrio per aconseguir la Bandera Verda i ser el municipi que més envasos de vidre recicla. Aquesta entitat sense ànim de lucre treballa per a la gestió correcta de la deixalla i amb aquesta iniciativa pretén premiar l’esforç d’establiments hostalers locals i l’activisme dels municipis costaners per la transició verda en un context marcat per la recuperació de la pandèmia per la Covid19.

Aquesta edició comptarà amb la participació de 39 municipis de la Comunitat Valenciana, als quals s’ha unit l’Ajuntament de Vinaròs i 100 establiments hostalers de la localitat. Junts tractaran d’incrementar els nivells de recollida selectiva d’envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler per a revalidar la Bandera Verda aconseguida en l’última edició.

Amb la finalitat de facilitar a tots els hostalers participants la separació d’envasos de vidre, Ecovidrio instal·larà nous contenidors i lliurarà als hostalers, de manera gratuïta, poals per a facilitar el transport dels residus d’envasos de vidre. Amb un equip humà desplegat per tota la zona, l’entitat recorrerà els establiments hostalers per a informar de la campanya i fomentar la participació. A més, realitzarà un control de diari dels volums d’ompliment per a adaptar les rutes de recollida si és necessari.

En relació amb els ajuntaments, Ecovidrio ha establert un sistema de puntuació específic per a distingir amb la Bandera Verda als més compromesos amb el reciclatge i la sostenibilitat, amb criteris com:

• L’augment del volum de recollida selectiva d’envasos de vidre respecte a l’any anterior.

• El percentatge hostaleria local participant i la seva col·laboració per a aconseguir els objectius.

• El compromís adquirit pels consistoris locals per a fomentar la campanya entre l’hostaleria i donar-li difusió a la mateixa davant la ciutadania i visitants.

D’altra banda, els municipis que aconseguisquen incrementar les seues ràtios de recollida d’envasos de vidre, malgrat no ser els que més hagen augmentat aquesta xifra, rebran un reconeixement singular per part d’Ecovidrio per l’esforç realitzat i per millorar la conscienciació en la seva localitat.

El reciclatge d’envasos de vidre a Vinaròs

En 2020, els ciutadans de Vinaròs van reciclar fins a 603.519 kg de residus d’envasos de vidre, la qual cosa suposa 20,9 kg/habitant. Amb més de 163 contenidors, en la localitat ja hi ha un iglú per cada 177 habitants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari