Vinaròs compta amb una nova unitat canina

Vinaròs compta amb una nova unitat canina
26/04/2021 -

La Policia Local de Vinaròs ha presentat avui la unitat canina formada pels agents ensinistradors Vicent García i Santiago Pérez, amb els gossos Neó, un pastor belga de dos anys, i Lima, una pastora alemanya de cinc mesos. Els dos animals faran tasques de detecció d’estupefaents amb l’objectiu de prevenir el seu consum.

El cap de la Policia Local, Juanma Domènech, ha explicat que es tracta de dues incorporacions al cos policial que han sigut possible gràcies al conveni de col·laboració amb l’Ajuntament. Segons ha detallat els dos gossos són propietat dels agents, que han assumit l’ensinistrament dels animals, i gràcies a l’acord amb l’equip de govern passaran a formar part del cos de seguretat i el Consistori es farà càrrec de la seua manutenció.

Per la seua banda, el primer tinent d’alcalde i el regidor de Governació, Marc Albella, ha destacat que “la unitat canina desenvoluparà tasques de detecció d’estupefaents, en especial entre els joves, amb l’objectiu de prevenir el seu consum”. En aquest sentit, assenyalava que es faran feines de control en les entrades dels centres educatius i principals punts de reunió, com ara el port o el bosc mediterrani del passeig de Fora del Forat, a més de les entrades als actes festius o multitudinaris, un cop la situació sanitària permeta la seua celebració.

Control de gossos perillosos

Domènech comentava que una altra de les funcions que, en aquest cas realitzaran els agents de la unitat canina, és control dels gossos considerats perillosos. Segons indicava s’ha detectat que molts propietaris tenen aquests animals sense morrió ni tampoc la llicència corresponent i l’objectiu dels agents serà garantir que compleixen la normativa establerta.

Comiat del regidor Fernando Juan

Durant la roda de premsa el fins ara regidor de Governació, Fernando Juan, ha aprofitat per a acomiadar-se com responsable del departament. Sobretot ha agraït la feina de la Policia Local i la bona disposició del cos per a col·laborar amb les propostes impulsades des de l’equip de govern, que sempre tenen l’objectiu de millorar la seguretat dels veïns.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari