Vinaròs demana civisme davant de l'abocament irresponsable de residus

Vinaròs demana civisme davant de l'abocament irresponsable de residus
05/08/2020 -

En les últimes setmanes s’ha registrat a Vinaròs un increment significatiu de les deixalles que es llencen als contenidors, on malauradament moltes d’elles acaben al terra o són dipositades sense cap tipus de mirament. Segon l’informe realitzat per l’empresa encarregada del servei de recollida, la brossa de fracció s’ha incrementat un 53% en relació als últims cinc anys i el cartó un 19%, mentre que els voluminosos ha pujat fins al 47%.

D’altra banda, segons indica a l’estudi també s’ha incrementat el llançament irresponsable de les restes de poda, abocant aquest residu fora dels dies establerts, a més de fer un ús incorrecte d’aquests punts de recollida per part d’alguns veïns que llencen brossa domèstica, mobles o fins i tot runa d’obra.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha explicat que “l’empresa concessionària ha decidit doblar els esforços per a recollir les deixalles, a més de treballar conjuntament amb l’Ajuntament i Policia Local per intentar enxampar als infractors”. En aquest sentit, Morellà comentava que els agents realitzen patrulles amb vehicles camuflats en diferents zones de la localitat per intentar detectar possibles abocaments il·legals i sancionar als responsables.

Morellà insistia que cal la col·laboració dels veïns i llençar les deixalles de forma responsable, per no generar molèsties a la resta de la ciutadania i sobretot donar una bona imatge de Vinaròs.

Recollida de deixalles

Servei de recollida de poda: només està permès deixar restes de poda els dissabtes i diumenges, per a particulars. Recordem que les empreses de jardineria han de gestionar els seus propis residus.

Servei de recollida de voluminosos: han de telefonar al 900 878 865, per concertar cita i lloc de retirada. Les recollides es realitzen dilluns i dijous.

Servei de cartó comercial: destinat a negocis amb gran quantitat de residus de cartó. Per donar-se d’alta s’han de dirigir a la OIAC, i una vegada l’empresa concessionària té la sol·licitud, deixar els embalatges plegats front al seu negoci, els dimarts i/o dijous.

Brossa domèstica: la recollida dels contenidors grisos es realitza diàriament. El ciutadà ha de deixar la bossa de brossa domèstica en l’horari de 21h fins les 23h. Amb aquesta mesura s’evita el mal olor i la presència d’insectes. Queda totalment prohibit deixar les bosses fora del contenidor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari