L’Ajuntament presenta el nou projecte Vinaròs Arena

L’objectiu és aprofitar totes les possibilitats que ofereix la plaça de bous perquè les entitats puguen organitzar activitats durant els mesos de l’estiu

L’Ajuntament presenta el nou projecte Vinaròs Arena
26/06/2020 -

Aquest matí l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, acompanyat pel primer tinent alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella i la regidora de Cultura, Anna Fibla, ha presentat a la plaça de bous el nou projecte anomenat Vinaròs Arena. La finalitat és aprofitar aquest espai a l’aire lliure i aforament ampli per oferir activitats de caire cultural com obres de teatre, dansa, espectacles de música o cinema a la fresca.
L’alcalde Alsina ha destacat que aquest projecte és el fruit del treball conjunt de tot el Govern Municipal. En aquest sentit, ha afegit que “vull agrair sobretot la feina feta des de la Regidoria d’Obres i Serveis, encapçalada per Carmen Morellà, que treballa de forma intensa per adequar la plaça de bous perquè estiga en òptimes condicions per acollir tots els actes de Vinaròs Arena”.
Alsina insistia que la plaça de bous és un espai ampli que permet controlar l’aforament i mantenir la distància de seguretat, tal com estableixen les autoritats sanitàries, a més també de ser un projecte que ajudarà a revifar aquesta instal·lació única a la comarca.

Per la seua banda, la regidora Fibla ha explicat que les entitats locals també podran disposar de la plaça de bous per a celebrar actes. Segons comentava fins ara moltes de les activitats que programaven les feien a l’Auditori Municipal, un espai que ara mateix no permet la celebració d’aquests actes, així que s’ha ofert la plaça de bous perquè puguen oferir la seua programació prevista.

Vinaròs Arts Escèniques

El projecte Vinaròs Arena també inclou la programació cultural de Vinaròs Arts Escèniques que es durà a terme durant els mesos de juliol i setembre. La regidora Fibla ha destacat que “gràcies al suport de la Generalitat Valenciana arribaran a Vinaròs obres de gran qualitat artística i interpretativa, amb alguns dels actors i directors més destacats del panorama nacional”. Les entrades per als espectacles serà de 5€ i es podrà gaudir de dansa contemporània, teatre, òpera i fins i tot poesia.

La primera representació es farà el 5 de juliol amb l’obra teatral “El Lazarillo de Tormes” de la companyia El Brujo, un espectacle original i creatiu interpretat pel mateix director, Rafael Álvarez, que a través d’aquest relat farà una crítica de la societat actual.

La programació de juliol també inclourà “Cant Espiritual (Ausiàs March)” de Carles Denia per a l’11 de juliol, “Òpera i Sarsuela” a càrrec del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts per al dia 12, “Cita a cegues” de Sol Picó i Marco Mesquida el dia 19 i “Antígona” de Ferroviaria Producciones i l’Institut Valencià de Cultura el 25 de juliol.

Arts Escèniques continuarà al mes de setembre, en concret el dia 17, amb “Tirant Lo Blanc” de l’Institut Valencià de Cultura, la projecció de la pel·lícula “La Inocencia” de Lucía Alemany el dia 18, “Elektra” de Atalaya Producciones per al 19 i per últim El Romancero Gitano de Núria Espert tancarà la programació el 26 de setembre.

Programació turística

El regidor Albella ha assenyalat que Vinaròs Arena també englobarà alguns dels actes que s’ofereixen per part de la Regidoria de Turisme. Un d’ells serà Cinema sota les Estrelles, amb projeccions de pel·lícules per a tota la família les nits del dimecres, i el Cicle de Concerts al Santuari de la Misericòrdia, amb concerts diversos per als amants de la música.
Albella ha explicat que “fins i tot també s’estudia, amb la Fundació Caixa Vinaròs, la possibilitat d’oferir el Festival Internacional de Curtmetratges Agustí Comes a la plaça de bous”. En aquest sentit, incidia que en breu es detallarà tota la programació que s’ha preparat des de Turisme per als propers mesos.

Aforament controlat

Pel que fa a les entrades, cal destacar que, tant per als espectacles gratuïts com per als de pagament, s’hauran d’aconseguir a l’Auditori Municipal. El regidor Albella ha insistit que d’aquesta forma es podrà controlar l’aforament que tindrà un màxim de 355 persones, entre grada i seients a l’arena.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari