Vinaròs aposta per unes festes de Sant Joan i Sant Pere participatives però segures

Del 19 al 29 de juny quatre carpes albergaran activitats per a tots els públics marcades pels protocols sanitaris contra la COVID

Vinaròs aposta per unes festes de Sant Joan i Sant Pere participatives però segures

Les festes de Sant Joan i Sant Pere de Vinaròs 2021 enguany sí que seran una realitat, encara que reinventades per a adaptar-se a la pandèmia amb opcions per a tots els públics. Així ho explica la nova regidora de Festes, Paula Cerdà, que assegura que hi ha moltes ganes de tornar a viure l’ambient d’aquests dies especialment per la duresa de la pandèmia que a poc a poc millora.

“Amb la pandèmia, les festes de Sant Joan i Sant Pere han estat pendents d’un fil, però la millora de la situació i les noves resolucions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública hem decidit fer aquest esforç per a retornar l’alegria del 19 al 29 de juny als carrers, encara que amb responsabilitat en tot moment”, assegura la regidora.

I és que precisament la seguretat és la que marcarà les festes i la que perfilarà els actes del calendari. Encara que no podran realitzar-se les cercaviles, la traca o els sopars de les entitats, l’objectiu és adaptar al màxim la resta d’actes i aconseguir una participació àmplia i diversa, però amb seguretat.

Segons explica Cerdà, si no hi ha canvis per la pandèmia, es crearan quatre grans espais festius que acolliran una programació variada “de la qual puguen gaudir des dels més xicotets fins als més majors”: l’envelat del port, en el qual podrien celebrar-se concerts en directe i podria haver-hi consumicions, encara que en grups reduïts, principalment per a joves; la carpa de l’Atlàntic; el Vinaròs Arena, principalment per a activitats culturals i de les entitats; i una nova a la platja, la del Mediterrani, més centrada en activitats infantils.

“Repartirem entrades per a controlar l’aforament dels actes i tindrem un dispositiu de seguretat per part de la Policia Local i Protecció Civil en el qual ja estem treballant”, destaca, i insisteix que la responsabilitat serà imprescindible per a gaudir de les festes i preparar les de l’any que ve.

Així, de moment queda molt calendari per perfilar, però sí que hi ha alguns actes marcats, com la presentació el 19 de juny, el sopar de gala el 21, encara que buscant un altre espai i format per a adaptar-la a la pandèmia, i les revetles del 23 i el 28, que seran diferents i es gaudiran assegudes. També hi haurà programació taurina.

La regidora de Festes insisteix que, malgrat no ser les festes de sempre, són una manera de reconéixer l’esforç col·lectiu durant molt de temps, “sobretot amb la joventut i la Cort d’Honor, que ha sigut molt valent”. “La gent té moltes ganes de tornar a viure-les, per això cal mantenir eixa responsabilitat i aconseguir que en 2022 tornen amb més força i un enfocament més ampli i participatiu”, subratlla.

Estabilitat i projectes d’aire progressista

Paula Cerdà, regidora de Compromís per Vinaròs, ha sigut la nova incorporació de l’equip de govern fa tan sols dos mesos, assumint les regidories de Festes i Comerç. “Ara mateix totes dues àrees estan molt condicionades per la pandèmia, així que com a principals reptes em marque poder celebrar Sant Joan i Sant Pere amb totes les mesures perquè puguen gaudir-se amb seguretat i en el cas de comerç, dinamitzar, escoltar i ajudar als i les comerciants en tot el possible, atenent les seues necessitats”.

En aquest sentit, destaca les Ajudes Parèntesis del Pla Resistir i en l’àmbit local les directes de Vinaròs Reactiva, amb la qual s’ha atés els sectors que quedaven fora del Resistir en la primera fase i ara en una segona, “per a abastar a tots els comerços, que han passat una temporada molt dura per la pandèmia”. També, avança que ja s’estan preparant proposades per a impulsar els comerços a l’estiu.

“La meua incorporació és molt recent, però crec que aportaré estabilitat principalment. El govern estava en minoria i ara passem a una majoria amb tres partits progressistes que podrem tirar avant molts projectes en conjunt, treballant en equip”, valora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari