Benicàssim Belle Époque viurà un viatge al passat per a gaudir de les activitats i espectacles realitzats en altres edicions

Vila Elisa acollirà totes les edicions de l’esdeveniment de l’època daurada de les viles de Benicàssim

Benicàssim Belle Époque viurà un viatge al passat per a gaudir de les activitats i espectacles realitzats en altres edicions
16/08/2021 -

El municipi de Benicàssim realitzarà dins de dues setmanes el seu particular viatge a l’època daurada de les viles amb una nova edició de Benicàssim Belle Époque.

L’esdeveniment costumista compleix deu anys i l’alcaldessa, Susana Marqués, ha volgut agrair l’esforç de tot l’equip que fa possible l’esdeveniment així com la col·laboració de tot el teixit associatiu local de Benicàssim “que col·labora activament, juntament amb l’Ajuntament, en l’organització de Benicàssim Belle Époque, mostrant amb orgull la història i el patrimoni del seu municipi, aconseguint passar d’espectadors a ser vertaders protagonistes de la història”.

Durant la presentació de la programació que tindrà lloc del 30 d’agost al 5 de setembre, la regidoria de Turisme, Cristina Fernández, ha comentat que “encara que hem hagut d’adaptar la programació a les circumstàncies actuals, volem que els assistents miren al passat d’una forma especial”.

El palauet municipal acollirà el viatge per totes les edicions de Benicàssim Belle Époque amb unes activitats en les quals l’essència de l’esdeveniment serà present.

Tant veïns com visitants tindran enguany l’oportunitat de reviure les anteriors edicions de l’esdeveniment a través del Viatge a la Belle Époque, “un circuit que combinarà les diferents disciplines que han format part de l’esdeveniment en totes les seues edicions, una experiència immersiva on els espectadors viatjaran al passat per a gaudir de les activitats i espectacles que ens han acompanyat en els últims nou anys: història, teatre, música, artesania o exposicions de moda i vehicles clàssics”, ha explicat Cristina Fernández. Per a això, el públic disposarà de noranta minuts a través d’un recorregut pels exteriors i interiors del palauet municipal Vila Elisa i durant el mateix intervindran més de vint professionals i experts en les diferents matèries que componen el recorregut: historiadors, actors, ballarins i músics, a més de diferents agrupacions municipals com la Colla POr un Dia o l’Associació Cultural Ferrocarril de Farja. Tampoc faltaran personatges que han format part de l’esdeveniment des dels seus inicis i que són reconeguts pel públic de Benicàssim Belle Époque. L’activitat central se celebrarà els dies 3, 4 i 5 de setembre a la vesprada i tots els interessats a realitzar aquesta visita tan especial al passat podran adquirir l’entrada a partir del dilluns 30 a través de la web de turisme (www.benicassim.turismo.es) i en les oficines de turisme a un preu de 3 euros (1,5 euros reduïda).

A més del circuit per les diferents estades del palauet municipal, Vila Elisa també serà l’escenari que acollirà l’espectacle del dissabte a la nit a càrrec de la companyia Divines i la seua proposta “Moonlight Serenade”, un cabaret llunàtic que comptarà amb música en directe, coreografies i gags d’humor. Un recorregut per la música del segle passat, nostàlgic i divertit, sota la direcció del reconegut dramaturg Martí Torras. L’accés a l’espectacle és lliure fins a completar aforament i la inscripció començarà a partir del dia 30 en l’oficina de turisme.

El seté art també serà present en aquesta especial edició amb el cicle de cinema Històries de Belle Époque a la platja Voramar. Una selecció de títols que són un reflex de l’època, les seues gents, la seua manera de viure i de comportar-se. A més, coincidint amb la celebració de l’Any Berlanga, “Novio a la Vista” (Benicàssim, 1953) serà la pel·lícula encarregada d’inaugurar el cicle el dilluns 30 d’agost, seguida el dimarts 31 per “La guerra de las corrientes”. Posteriorment, es projectaran altres títols on s’inclou una nit dedicada als xiquets amb la cinta “Un monstruo en París” (dimecres 1 de setembre), “Cartas a Roxane” el dijous 2 i la comèdia francesa “La alta sociedad”, per al divendres 3.

A més del cinema, la fotografia també eixirà de Vila Elisa amb l’exposició Miradas que s’instal·larà en el passeig Pilar Coloma durant tota la setmana de l’esdeveniment.

D’altra banda, destacar que Benicàssim ha sigut triada la seu per a la signatura de l’acta de constitució de l’Associació Nacional d’Entitats Modernistes (ANEM). Un acte que se celebrarà durant la jornada del dissabte i s’ha inclòs en la programació de la desena edició que tindrà com a colofó final el tret d’un castell de focs artificials a la platja Voramar, enfront de Vila Elisa, el diumenge 5 a les 22.00 hores.

En definitiva, la desena edició comptarà amb una programació adaptada, amb totes les mesures sanitàries vigents, i en la qual l’essència de la Belle Époque serà present i els assistents tornaran a traslladar-se, un any més, a l’època de major esplendor de l’emblemàtiques viles de Benicàssim.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari