Concerts, art, bandes i trobades amb artistes en el nou cicle ‘Al Port’

Es tracta d’un cicle que ofereix oci gratuït i per a tots els públics per a desestacionalitzar el turisme i crear una façana marítima atractiva

Concerts, art, bandes i trobades amb artistes en el nou cicle ‘Al Port’

Música en directe, intervencions artístiques, trobades amb artistes del món de la televisió, esport… de tot això podrà gaudir-se en el Port de Castelló. L’Autoritat Portuària ha presentat ‘Al Port’, un cicle d’activitats que té com a objectiu generar una façana marítima atractiva i contribuir a la desestacionalització de l’oci amb una programació entre febrer i març en la capital de la Plana.

Al Port naix com a paraigua en el qual trobaran abric totes aquelles activitats impulsades des de l’Autoritat Portuària que fomenten l’activitat en façana marítima i sumen atraure turisme. Es tracta de molt més que una marca d’entreteniment”, ha assenyalat el president de l’organisme públic, Rafa Simó.

En concret, les activitats, totes elles gratuïtes i dirigides a tots els públics, es desenvoluparan tots els dissabtes, així com el dijous i diumenge de cada mes, i sempre amb horari anterior a menjars o sopars. D’aquesta manera, s’enllaçarà l’activitat amb la gastronomia de la zona.

Aquesta programació inicial, que arranca el 3 de febrer, es desenvoluparà al llarg de l’any amb “la idea que promotors i programadors de Castelló troben en PortCastelló també la possibilitat de realitzar les seues propostes”, en paraules de Simó. “Fem un pas més per a allunyar-nos de la idea que el port no és un lloc aïllat, sinó que es tracta d’un espai de complicitat i integració. Al Port serà una peça més en la rica programació de Castelló i el seu entorn i oferim una programació diferencial i complementària per i per a la societat”, ha afegit.

Concerts Al Port

En aquest sentit, gran part de la programació d’activitats del Port està en els concerts, que se celebren al Far de Moll de Costa, entre les 11.30 i les 14.30 hores, amb entrada lliure fins a completar aforament. En cada cita compartiran escenari dues actuacions, una d’elles d’un grup o artista castellonenc i l’altra d’un emergent nacional, amb paritat de gènere.

Els primers grups a arrancar el cicle seran El último Vecino i Aina Palmer, el 5 de febrer, als quals els seguiran Mujeres i Exfan el dia 12. Santero i Los Muchachos i Júnior Mackenzie, el dia 19, i El Petit de Cal Eril i Novio Caballo, el dia 26, completaran els concerts de febrer.

Quant a les actuacions de març, el dia 5 és el torn de Bigott, María Bernette i Esther, mentre que el 12 de març se’n pujaran a l’escenari del moll Els Punsetes i Valiente Bosque.

A més, hi haurà espai per a les bandes valencianes amb ‘Bandes Al Port’. En concret, la Unió Musical del Grau actuarà el 6 de febrer, mentre que la Unió Musical de la Pobla Tornesa ho farà el 6 de març, en horari matinal, amb una passacarrer abans del concert. “Volem aprofitar la riquesa que ens proporcionen les bandes de tota la província”, ha assenyalat el president.

El Comidista, Julián López i Luis Prado

Sens dubte, una altra de les grans apostes de la programació és ‘Conversa Al Port’, un format televisiu que oferirà trobades amb artistes. Tindrà lloc un dijous al mes a la sala Varadero, en horari vespertí i presentat per la periodista Mariola Cubells.

Aquest cicle s’inicia el 3 de febrer amb Julián Lopez, -de Hora Chanante o Muchachada Nui- al costat de Luis Prado, i prosseguirà amb Mikel López Iturriaga, més conegut com el Comidista, el 3 de març. Tots dos tindran entrada lliure fins a completar aforament i es realitzaran entre les 19.30 i les 21.00 hores.

Recorregut d’art urbà

Finalment, Art Al Port s’organitzarà una vegada al mes per a “crear un recorregut d’art urbà que vertebre tota la façana marítima de PortCastelló”. L’artista Ana Langeheldt serà l’encarregada d’obrir aquesta iniciativa al febrer, a la qual seguirà Noke, al març. “Es tracta de tindre un recorregut d’art urbà al llarg de la façana marítima”, ha indicat Rafa Simó.

Rafa Simó ha agraït la implicació de les institucions públiques i empreses privades que són col·laboradores d’aquest projecte. De fet, naix amb el suport de l’Ajuntament de Castelló, la Diputació Provincial de Castelló, la Generalitat Valenciana, Vibra Mahou, Simetria i Airnatech.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari