El Feslloc explica quasi tots els detalls de com serà el festival

L’organització llança una campanya de suport econòmic a la música en valencià que inclou un sorteig per assistir al festival en format reduït i apartat de la població de Benlloc

El Feslloc explica quasi tots els detalls de com serà el festival
16/06/2020 -

El festival Feslloc ha fet públic hui que el dia fort del festival se celebrarà en el terme municipal de Benlloc -en un lloc encara sorpresa, molt apartat de la població, a 13 quilòmetres- i amb un públic que podrà incloure algunes de les persones que tenen entrada. El dijous 9 i divendres 10 les actuacions del festival seran a l’auditori de Benlloc i només per a la població local, dissabte 11, en canvi, sense acampada, amb un públic molt reduït, i distribuït en espais separats per grups d’amics, se celebrarà el dia fort amb 12 hores de música en valencià. L’organització resol així mesos de feina per adaptar-se a les mesures sanitàries, protegir la població local de Benlloc, i a la vegada celebrar el festival com un acte de suport a la música en valencià.

La Fúmiga, Smoking souls, Jazzwoman, El Diluvi, Feliu Ventura, Tardor, Tesa, Jonatan Penalba i Cactus protagonitzen el cartell del dissabte. L’organització manté així la gran majoria de les actuacions que havien anunciat abans de la pandèmia, i asseguren també que aquests i l’estructura tècnica que necessiten cobraran els sous dignes acordats abans de la crisi i d’haver de reduir al mínim el format del festival. A més, s’està treballant per oferir una versió en streaming de molta qualitat.

D’altra banda, sota el lema: “Cuidem la música, cuidem-nos!”, el festival llença una campanya solidària de recaptació de fons per als treballadors de la música en valencià que inclou un sorteig per assistir al festival. La campanya que comença hui convida a les persones que ja tenien l’entrada pel Feslloc 2020 que la donen a un fons de solidaritat per als treballadors de la música en valencià: músics i tècnics, a canvi de beneficis de cara a l’edició de l’any vinent i l’opció d’entrar en el sorteig -inicialment de 100 entrades- per a assistir al festival d’enguany. Qui ja té l’entrada també pot decidir no participar en el sorteig i guardar-la per l’any vinent o demanar el retorn de l’import. Per a les persones que encara no l’havien adquirit, s’obren dues “entrades activista” de 12 i 24 euros que, igual que les altres, van íntegrament als treballadors i treballadores de la música en valencià, ofereixen recompenses per l’edició 2021, i la més costosa permet també participar el sorteig. Per a no trencar els grups d’amistats, les persones que guanyen el sorteig tindran tantes entrades com hagueren adquirit. Si només n’havien comprat una, podran venir amb una altra persona que tinga entrada. El sorteig es farà diumenge 5 de juliol a les 19h i es podrà seguir aportant fins al diumenge 19 de juliol.

“No podem fer altra cosa, malauradament no tothom podrà venir al Feslloc, no ens queda altra que fer un sorteig, volem que la gent que tenia entrada, si vol, puga optar a venir, i la gent que encara no l’havia comprada però que té un compromís amb el festival, també ho puga fer. I en tot cas, tothom que tenia entrada podrà optar a retorn de l’import, perquè tristament no tothom podrà venir”, explica Xavi Ginès, co-director del festival.

La campanya no servirà per a finançar el festival, que enguany se sostindrà únicament a través de l’organització -l’Ajuntament de Benlloc i Escola Valenciana-, i algunes subvencions, sinó per a crear un fons solidari que permetrà contractar més actuacions -no en les dates del festival- per arribar a més treballadors de la música en valencià i programar més música en directe, sempre seguint les recomanacions sanitàries estrictament. L’organització vol arribar al màxim de professionals, uns treballadors fonamentals per a qualsevol societat lliure i que s’han vist greument afectats per la pandèmia de la COVID-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari