La Diputació porta les càmeres de 'Cortometrando' a sis municipis de Castelló per a promocionar l'interior

Durant tot l’estiu s’estan gravant les peces finalistes de la novena edició del festival de curts de la província

La Diputació porta les càmeres de 'Cortometrando' a sis municipis de Castelló per a promocionar l'interior
20/08/2021 -

Les càmeres, focus i claquetes de ‘Cortometrando’ s’han colat aquest estiu en el paisatge urbà de sis municipis de la província. I és que l’Alcúdia de Veo, Arañuel, la Vall d’Alba, Vistabella del Maestrat, Vallibona i Teresa protagonitzen la gravació dels microfilms que competiran, la pròxima tardor, per fer-se amb els màxims guardons del festival de curts de la Diputació de Castelló.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha manifestat que la renovació, una vegada més, d’aquest format «és la millor mostra de l’interés d’aquest equip de govern d’impulsar el sector audiovisual provincial i de promocionar la bellesa del nostre interior provincial a través de la gran pantalla».

Com ja va anunciar la diputada Ruth Sanz en la presentació d’aquesta edició, ‘Cortometrando‘ recupera enguany la ficció com a gènere protagonista després del parèntesi de l’any 2020, en què es va apostar de forma excepcional pel documental. Per això mateix, els carrers i les places dels municipis anteriorment mencionats han rebut la visita d’artistes i d’equips de rodatge que estan deixant importants beneficis en el xicotet comerç. Les filmacions, que han despertat l’interés del veïnat, s’allargaran fins al final de l’estiu. Els sis equips de gravació estan liderats per Nerea Pavón, Eva Tabares, Carmén Ripollés i Paula Lorenzino, Quico Guerrero, Jacob Estupiná i Lluís Bernal.

Per a la fase de gravació, els equips finalistes disposaran d’una ajuda econòmica de 900 euros. La titular de Cultura ha destacat que ‘Cortometrando’ és un dels pocs festivals de curtmetratges de l’Estat que subvenciona la realització de les obres i la promoció exterior del film guanyador. Per a Sanz «és molt important que posem en valor i dignifiquem el treball de productors, guionistes i directors de la província de Castelló».

NOVETATS A LA FINAL

L’aventura de ‘Cortometrando’ 2021 acabarà durant l’últim trimestre de l’any amb una gala plena de novetats. Per a guanyar en vistositat i emoció, l’àrea de Cultura ha decidit introduir noves modalitats de premis. Així doncs, a banda del guardó del públic i del jurat, en la nit del cinema castellonenc també s’entregaran les distincions a la millor interpretació masculina i femenina, a la millor fotografia i millor so. La data de la cerimònia s’anunciarà en pròximes dates.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari