La Diputació de Castelló finança els dos nous llenços del pintor Traver Calzada per a la Cocatedral de Santa María

”Bendito sea el fruto de tu vientre” i “El descendimiento” són les noves obres que s’incorporen a la col·lecció creada per l’artista de Borriana

La Diputació de Castelló finança els dos nous llenços del pintor Traver Calzada per a la Cocatedral de Santa María
17/06/2021 -

La Diputació de Castelló ha finançat els dos nous llenços de la col·lecció creada pel pintor de Borriana, Vicente Traver Calzada, per a l’ornamentació i decoració del presbiteri de la Cocatedral de Santa María de Castelló. La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha visitat al costat del bisbe de la Diòcesi de Segorbe Castelló, Casimiro López, les pintures en les quals, tal com ha explicat el pintor, es recreen els moments més significatius dins de l’Església catòlica en els quals la verge María és la protagonista i el nexe d’unió amb tota la col·lecció.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha destacat “la gran faena de Traver Calzada en tota la col·lecció de quadres dedicats a l’Església de Santa María de Castelló” i ha reiterat “el compromís de la nova Diputació i de l’àrea de cultura, per fomentar l’art i el talent dels i les artistes de la província”.

Les obres titulades “Bendito sea el fruto de tu vientre”, realitzada en 2020 i “El descendimiento”, realitzada en 2021 es podran visitar en la Cocatedral de Santa María de Castelló de manera gratuïta i en horari d’obertura del temple. Les peculiaritats d’aquestes pintures resideixen en què l’autor s’inspira en persones i situacions reals per a pintar als personatges i els motius dels seus quadres en els quals, a vegades, s’arriba a identificar perfectament a qui pertany el rostre de la pintura o a quin moment fa referència.

Segons l’autor, per a l’obra “El Descendimiento” el paper de la pandèmia ha sigut clau perquè des del sofriment i dolor que ha vist i experimentat l’ha pogut plasmar en els rostres i les postures dels personatges que conformen el quadre.

La Diputació de Castelló continuarà treballant per a conservar i posar en valor el patrimoni artístic i cultural de la província, i per a donar la major projecció possible al gremi d’artistes del territori.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari