La Diputació llança el primer "Circuit Cultural Provincial" amb 400.000 euros per a celebrar 190 actuacions a 130 municipis

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, destaca “democratitzar la cultura i portar-la als nostres pobles seguint amb el compromís de donar igualtat d’oportunitats”

La Diputació llança el primer "Circuit Cultural Provincial" amb 400.000 euros per a celebrar 190 actuacions a 130 municipis
01/07/2021 -

La Diputació de Castelló impulsa amb 400.000 euros el primer Circuit Cultura Provincial que comptarà amb una programació de 190 actuacions amb 58 espectacles diferents que s’estrenaran en 130 municipis de la província. La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha presentat aquest matí un dels projectes més ambiciosos en els quals s’ha estat treballant des d’aquesta àrea. Com ha explicat Sanz, aquesta agenda té dos objectius molt clars: proporcionar actuacions de primera qualitat a tots els municipis de la província i recolzar al sector de les arts escèniques.

La diputada explica que “acostarem 190 actuacions de primer nivell a 130 pobles de la província per a fomentar el consum d’activitats culturals i reactivar un sector molt castigat per la pandèmia com és el món de l’espectacle”. En opinió de Sanz, “és un deure per a nosaltres democratitzar la cultura i portar-la als nostres pobles seguint amb el nostre compromís de donar igualtat d’oportunitats a tota la societat de Castelló”.

El Circuit Cultural Provincial

Aquest Circuit Cultural Provincial es presenta com un ampli programa en el qual es pretén donar cobertura en matèria cultural als 130 municipis que s’han adherit a aquesta agenda, especialment, als de menor densitat de població, que són els que compten amb menys recursos per a poder acostar als seus veïns i veïnes actuacions de gran qualitat. Per això la Diputació de Castelló finançarà la totalitat de la programació prevista per als pobles de menys de mil habitants amb la finalitat de democratitzar la cultura i continuar lluitant contra la despoblació de l’interior de la província.

La programació d’aquesta agenda tindrà actuacions musicals, obres teatrals, dansa i contacontes per als més xicotets, que el públic podrà gaudir per tota la província de Castelló fins al mes de desembre d’enguany.

La diputada de Cultura, ha volgut destacar que “ahir féiem balanç d’aquests dos anys de gestió de la Nova Diputació i comentem que moltes de les coses que havien canviat s’anaven a veure a partir d’ara, doncs bé, el Circuit Cultural Provincial és una d’elles”.

Aposta pel talent de Castelló

La corporació provincial continua apostant pel talent del territori i en aquesta ocasió, les 31 companyies amb les quals compta aquest projecte, procedeixen íntegrament de diferents localitats de Castelló. Totes elles han sigut seleccionades per un comité d’experts i sota un rigorós protocol de transparència, per a garantir una agenda completa i de màxima qualitat cultural.

La diputada de Cultura també ha volgut agrair als ajuntaments, als professionals del món de les arts escèniques i al seu equip de la Diputació el gran esforç i treball amb el qual han aconseguit portar avant un projecte pioner a la província.

La Diputació de Castelló seguirà amb el seu propòsit per fer universal la cultura, fomentant la programació d’esdeveniments en tots els municipis de la província i continuarà apostant per les localitats de menor nombre d’habitants per a dinamitzar-les i lluitar contra la despoblació del territori rural.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari