El Festival Internacional de Guitarra d'Hondarribia-Peníscola 2021 arranca demà fins al 29 d'agost

El Festival Internacional de Guitarra d'Hondarribia-Peníscola 2021 arranca demà fins al 29 d'agost
25/08/2021 -

El Castell de Peníscola tornarà a convertir-se en escenari musical, aquesta setmana, amb el XIX Festival Internacional de Guitarra Hondarribia-Peníscola aquesta setmana, després d’haver-lo desplaçat de dates des de Setmana Santa, a conseqüència de les restriccions de la COVID-19.

Aquest esdeveniment, organitzat des de la regidoria de Cultura, se suma a l’agenda d’activitats culturals celebrades en la fortalesa al llarg de l’estiu, al costat del Festival de Teatre Clàssic i el Festival Internacional de Música Antiga i Barroca, impulsats des de Diputació i en col·laboració amb Generalitat.

Sota la direcció artística de Carles Pons, els concerts tindran lloc en el Saló Gòtic del Castell del Papa Lluna des de demà dia 26 al 29 d’agost. En paraules del director “el festival és, en aquesta edició, un festival d’homenatges a la música i la literatura”

El primer dia, demà dijous 26 d’agost, Andrea Vettoretti, oferirà un concert inspirat en un clàssic de la literatura internacional, el llibre de Lewis Carrol, Alicia al País de les Meravelles.

Continuarà l’agenda amb el concert del danés, Finn Elias Svit, d’homenatge als clàssics, amb un repertori de guitarra clàssica.

El centenari del naixement d’Astor Piazzola és el motiu del tribut que el festival li rendirà el dissabte 28, amb un concert de tangos a càrrec d’Orlando Dibelo i Mariano Gil.

Continuarà la celebració d’homenatges d’aniversari amb el concert final del festival, el diumenge dia 29, dedicat a Charles Aznavour, en el seu centenari, a càrrec de Laurent Boutros, també francés d’origen armeni, que ha preparat una adaptació de les obres més conegudes d’Aznavour.

Totes les actuacions se celebraran a les 22:00h en l’imponent monument peniscolà, seu pontifícia, seguint totes les mesures de prevenció i seguretat establides per les autoritats sanitàries.

“És una edició especial, que creiem que gaudirà moltíssim el públic, variada i emocionant pels homenatges que rendeix i representa” ha valorat l’edil de Cultura, Ramón Simó.

Per part seua, l’alcalde, Andrés Martínez, ha traslladat la seua felicitació a la regidoria i la direcció del festival que és ja “una cita obligada per als amants de la música i la guitarra, en el nostre municipi” fent referència als quasi vint anys d’història del certamen musical.

Les entrades tenen un preu de 7 euros, amb possibilitat d’adquirir un abonament per als quatre concerts per 20€; aquestes poden adquirir-se de forma anticipada a l’Hotel Oncle Pepe de Peníscola o en el mateix Castillo a partir de les 21:30h els dies de concert.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari