EL MACVAC de Vilafamés amplia el seu catàleg expositiu i acull durant cinc anys la col·lecció Fracaral

Ruth Sanz destaca aquesta col·lecció, formada per obres d’artistes de la talla com Picasso, Warhol i Matisse

EL MACVAC de Vilafamés amplia el seu catàleg expositiu i acull durant cinc anys la col·lecció Fracaral
07/07/2021 -

El Museu d’Art Contemporani Vicent Aguilera Cerni de Vilafamés farà enguany una de les majors ampliacions del seu catàleg de mostra en dècades. Això serà possible gràcies a l’acord assolit per la direcció, de la que forma part la Diputació de Castelló, per a la donació per un període de cinc anys de la col·lecció Fracaral al museu vilafamesí. Segons veus enteses en la matèria es tracta d’una de les recopilacions d’art contemporani més important i completes que existeixen a Espanya i són el resultat de més de tres dècades de treball per part de Javier García i els seus fills.

La nova col·lecció pictòrica i escultòrica servirà d’al·licient per a estrenar la pròxima temporada museística al Palau del Batlle de Vilafamés. Com a part implicada, la diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha agraït a la família García Martín la seua generositat: «Gràcies per permetre’ns gaudir i créixer a través de l’art i per confiar en Castelló per a ser seu expositiva de la vostra obra».

La signatura del conveni que possibilitarà aquest exhibició s’ha produït aquest matí al mateix MACVAC amb la presència de Ruth Sanz, en representació de la Diputació de Castelló; l’alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez; la directora del Museu, Rosalía Torrent; i el gestor cultural del centre, Joan Feliu.

PICASSO I MATISSE, NOUS AL·LICIENT PER AL MACVAC

Entre els autors més destacats que conformaran la nova proposta creativa del MACVAC sobreeixen noms de la talla com Picasso, Warhol i Matise. «Des de la fundació del Museu, la Diputació de Castelló ha estat sempre a primera fila treballant perquè trencara esquemes i anara molt més enllà dels seus límits. Ho estem aconseguint any rere any ampliant la seua col·lecció i renovant espais que el fan més atractiu per al públic nacional i internacional». Sanz ha confirmat que es continuarà en la línia d’aliances per a pactar noves incorporacions al fons artístic del museu.

En aquesta primera exposició s’incorporen al catàleg expositiu del MACVAC les primeres 24 creacions. Cal dir que el text consensuat parla que la direcció del centre podrà comptar amb un miler d’obres, les quals s’exposaran seguint criteris tècnics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari