Manuel Vicent: "Totes les sensacions que he convertit en literatura pertanyen a aquesta terra, a aquesta mar, a aquest aire i a aquest paisatge"

· L’escriptor de la Vilavella, que el diumenge 16 de maig rebrà el Mèrit de les Arts dins dels premis del Dia de la Província 2021, destaca la seua gran vinculació a la província de Castelló, “el meu paradís particular i irrenunciable”

Manuel Vicent: "Totes les sensacions que he convertit en literatura pertanyen a aquesta terra, a aquesta mar, a aquest aire i a aquest paisatge"
12/05/2021 -

La Diputació de Castelló, dins dels premis del Dia de la Província 2021, ha concedit enguany el Mèrit de les Arts al reconegut escriptor i periodista de la Vilavella Manuel Vicent, un dels autors millor valorats en llengua castellana de l’últim segle.

Manuel Vicent no ha ocultat la seua emoció pel premi que li ha concedit la institució, destacant que la província és el seu “paradís particular i irrenunciable, perquè és ací on vaig nàixer i on es va desenvolupar la meua infantesa”.

L’escriptor ha deixat patente la seua vinculació amb les comarques castellonenques, “perquè totes les meues sensacions, els meus cinc sentits, pertanyen a aquesta terra, a aquesta mar, a aquest aire i a aquest paisatge”. “Les primeres visions, els primers sons, les cançons, les aromes… Tot el que després he convertit en literatura procedeix d’aquesta terra de Castelló”.

Manuel Vicent destaca amb gran sentiment que “el vertader paradís és el que s’ha perdut”, que sempre ha buscat recuperar a través de la literatura. En aquest sentit, l’escriptor de la Vilavella ha subratllat que “quan he viscut fora de Castelló sempre he tractat de conquistar-lo i reconquerir-lo des de la llunyania per a ensomniar-ho, desitjar-ho, crear-lo a la meua mesura, perquè sempre vaig saber que el Mediterrani era una mar interior”.

La Diputació de Castelló celebrarà el dia de la província el pròxim 16 de maig amb un acte solemne en el qual s’entregarà l’Alta Distinció de la Província de Castelló de manera simbòlica a tot el col·lectiu dels sanitaris, en reconeixement a la lluita que porta realitzant contra la pandèmia des del mes de març de 2020. Com és habitual, s’atorgaran altres quatre distincions: Mèrit de les Arts, a Manuel Vicent; Mèrit Esportiu, al Club d’Atletisme Platges de Castelló; Mèrit Solidari, al Banc d’Aliments i FoodRation4All, i Mèrit Innovador, a l’Institut Tecnologia Ceràmica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari