Onda Medieval: Una celebració amb recreacions històriques i activitats familiars al Castell de les 300 torres

L’Ajuntament programa més de 20 activitats segures durant els dies 6, 7 i 8 d’agost

Onda Medieval: Una celebració amb recreacions històriques i activitats familiars al Castell de les 300 torres
03/08/2021 -

El Castell de les 300 torres tornarà a lluir les seues millors gales durant els dies 6, 7 i 8 d’agost amb motiu de la celebració d’Onda Medieval. Entre els seus murs es desenvoluparan més de 20 activitats que ha programat l’Ajuntament entre les quals destaquen espectacles infantils, recreacions històriques i actuacions circenses ambientades en l’època medieval.

El govern municipal ha adaptat l’esdeveniment a les restriccions per la pandèmia, amb aforament limitat, i vetlarà perquè es garantisca la distància de seguretat entre els visitants i l’ús obligat de la màscara. A més, s’habilitaran diferents zones d’activitats a l’interior de la fortalesa per a evitar aglomeracions.

El divendres 6 d’agost a les 18 hores s‘obrirà el recinte al públic i, tot seguit, tindran lloc dos teatres de marionetes infantils. A les 19.30 hores se celebrarà l’acte inaugural amb una recreació històrica de la donació del castell d’Onda a Jaume I com a dot de les seues noces amb Na Violant d’Hongria. Dos teatres més de marionetes i un espectacle circense nocturn, a les 22.30 hores, tancaran la primera jornada.

El dissabte i diumenge tornarà a obrir les portes el castell a partir de migdia amb més activitats infantils, teatres de marionetes i espectacles circenses que es prolongaran fins a la mitjanit. A més, es complementarà la programació amb exhibicions i vol d’ocells rapaços, una exposició de vestits de Na Violant i Jaume I i, per als més xicotets, s’habilitarà un servei de ludoteca amb jocs tradicionals. L’entrada serà gratuïta encara que es controlarà l’aforament tant del recinte emmurallat com dels diferents esdeveniments.

Sobre aquest tema, la regidora de Promoció Econòmica, Maria Baila, ha ressaltat que “hem treballat per a adaptar-nos a la pandèmia i tirar avant aquesta mostra que ja vam haver de suspendre l’any passat i oferir als onders i visitants un cap de setmana divertit i amb multitud d’activitats segures en la nostra joia de la corona, el castell de les tres-centes torres”.

L’Ajuntament també ha decorat els carrers del centre històric i l’emblemàtica Font de Dins per a sumar atractiu a la ciutat durant aquest cap de setmana.

Menús temàtics

Cal recalcar que els restaurants d’Onda, pertanyents a l’associació HosturiOnda han preparat menús especials per a oferir als visitants durant aquest cap de setmana. Tota la informació sobre aquest tema es podrà consultar en la web www.ondaturismo.es

Onda Medieval forma part de la programació de la campanya ‘Un estiu al castell‘, que s’allargarà fins al 18 de setembre i que comprén més de 20 esdeveniments com les visites teatralitzades pel castell, la ruta poètica Ibn Al-Abbar, els concerts International Rock Covers i de música en valencià Sinergia, el cicle Ple de Titelles, els tallers d’arqueologia en família, contacontes, la gimcana de l’aigua en el Vaig moldre de la Reixa, les visites guiades pel Museu del Taulell o l’activitat nocturna ‘Onda sota les estreles’, a més de moltes més activitats per a tots els públics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari