Ja estan a la venda les entrades del XXIV Festival de Teatre Clàssic de Peníscola

Ja estan a la venda les entrades del XXIV Festival de Teatre Clàssic de Peníscola
08/06/2021 -

El Festival de Teatre Clàssic Castell de Peníscola posa a la venda a partir de hui, dimarts 8 de juny, les entrades per a la seua XXIV edició, a celebrar entre el 9 i el 24 de juliol d’aquest 2021. Les localitats per a cadascuna de les funcions d’aquest festival organitzat per Cultura de la Diputació de Castelló, amb Ruth Sanz al capdavant, estan disponibles a través del web del Castell de Peníscola https://castillodepeniscola.dipcas.es/es/.

D’una altra banda, el cartell confeccionat per l’equip de treball dirigit per Carles Benlliure pateix un canvi en la seua jornada de clausura a causa de motius de salut d’un integrant de l’elenc. El dissabte 24 no es representarà la prevista i anunciada ‘Del teatro y otros males que acechan en los corrales’, sinó ‘El ávaro’ de Molière, a càrrec de la mateixa companyia, Morboria Teatro.

Si l’obra prevista servia per a celebrar els 35 anys de Morboria, ‘El ávaro’ s’emmarca dins de l’homenatge que la companyia madrilenya dedica al dramaturg, actor i poeta francés Jean-Baptiste Poquelin, Molière, amb motiu dels 400 anys del seu naixement, que es van complir en 2020. Un autèntic clàssic que li va valdre a Morboria el premi del públic del Festival de Teatre Clàssic d’Olmedo 2010. Ara presenta una segona versió d’aquesta producció dirigida per Eva del Palacio.

La representació tindrà lloc el dissabte 24 al Pati d’Armes del Castell, just després de l’homenatge que es tributarà a Vicente Pastor Luna, director del Festival de Teatre Clàssic de Peníscola durant 15 anys, des de la seua posada en marxa en 1997. Un acte que començarà a les 22.15.

L’aforament del Pati d’Armes de la fortalesa es veu reduït per segon any consecutiu respecte a la seua capacitat real per motius de prevenció sanitària, encara que podria augmentar-se si les xifres de la pandèmia ho permeten a la fi del mes de juny.

PROGRAMACIÓ DEL XXIV FESTIVAL DE TEATRE CLÀSSIC CASTELL DE PENÍSCOLA

Divendres 9. ‘Siete reinas’, d’Arden Producciones. Pati d’Armes. 23.00.

Dimarts 13. ‘Hermes y el vigía de los cien ojos’, de Z Teatro. 20.30.

Dimarts 13. ‘Nise, la tragedia de Inés de Castro’, de Nao d’Amores. Pati d’Armes. 22.30.

Dijous 15. ‘Conquistadores’, de Proyecto Cultura. Pati d’Armes. 22.30.

Dissabte 17. ‘Aquiles’, de la Fam. Passeig Marítim. 20.30 i 21.45.

Dissabte 17. ‘Andanzas y entremeses de Juan Rana’, de la Compañía Nacional de Teatro Clásico i Ron Lalá. Pati d’Armes. 22.30.

Dimarts 20. ‘El animal de Hungría’, de Colectivo Állatok. Pati d’Armes. 22.30.

Dijous 22. ‘Mercado de amores’, de Secuencia 3. Pati d’Armes. 22.30.

Dissabte 24. Homenatge a Vicente Pastor Luna, ex director del Festival. Pati d’Armes. 22.15.

Dissabte 24. ‘El ávaro’, de Morboria Teatro. Pati d’Armes. 22.30.

DECLARACIONS DEL DIA DE LA PRESENTACIÓ

En l’acte de presentació, que va tindre lloc en el saló gòtic del Castell de Peníscola, la diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha recordat que l’any passat “mentre altres esdeveniments se suspenien, des de la Diputació es va fer l’esforç per a celebrar una edició més del Festival de Teatre Clàssic de Peníscola, adaptant-se a les circumstàncies sanitàries. Ara tornem a presentar un nou programa d’un important festival que té lloc en el monument més visitat de la Comunitat Valenciana. Un espai amb més que quaranta activitats i que pretenem que es consolide com un gran referent cultural”.

Així mateix, ha ressaltat que, per segon any consecutiu, s’ha establit una col·laboració amb la Junta d’Extremadura plasmada en la presència d’alguna producció d’aquella comunitat autònoma. I no ha faltat el seu record a Vicente Pastor Luna, qui va posar en marxa el Festival de Teatre Clàssic Castell de Peníscola i el va dirigir durant els seus primers quinze anys. “S’ha programat un acte especial per a recordar la seua figura i el seu treball”, ha subratllat Ruth Sanz. I ha recordat que l’any vinent se celebrarà la significativa XXV edició.

El director del festival, Carles Benlliure, ha agraït a la Diputació l’esforç per a mantindre aquest important esdeveniment teatral any rere any, “i especialment en el difícil 2020”. Una felicitació que inclou a la diputada provincial de Cultura i a tot el personal que el fa possible, així com a l’Ajuntament de Peníscola. Així mateix, ha tingut un especial record per a Vicente Pastor, de qui va prendre el relleu en la direcció del festival. “Va estar al capdavant des de la seua primera edició, en 1997, fins a 2012. Feia anys que estàvem tractant de retre-li un homenatge en persona, però no podia assistir per la seua malaltia. Havíem acordat que enguany vindria, però a penes dues setmanes després va morir. Serà un homenatge pòstum molt sentit i merescut que tindrà lloc el dia de la clausura”.

Quant a la programació, destaca que “hem apostat per la comèdia principalment, perquè pensem que estem en una època en què és necessària, encara que també hi haurà drama. A més, són produccions que a penes han voltat, ja siga per la interrupció provocada per la pandèmia o perquè ni tan sols han sigut estrenades. I una altra característica: encara que hi ha companyies ja veteranes, la joventut marca la línia de programació. Companyies noves que estrenyen amb força”.

En els mesos següents es desenvoluparà per segon any consecutiu les retransmissions en línia ‘Clàssics en la xarxa’, amb la participació de protagonistes de l’edició d’aquest any del Festival de Teatre Clàssic, així com gent important dins del món de les arts escèniques.

Per la seua part, l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha recordat també la figura de Vicente Pastor, “una persona molt volguda al Castell i a la província, que sempre ha recolzat el festival. Sense ell, no hauria aconseguit les 24 edicions”. A continuació ha agraït a Ruth Sanz “la seua valentia per mantenir el festival en circumstàncies complicades. Un esdeveniment molt important en l’àmbit nacional i europeu que finança per complet la Diputació Provincial i ajuda a mantenir el Castell com un referent. Peníscola viu del turisme i el turisme cultural és essencial”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari