L'Aeroport de Castelló impulsarà una incubadora d'empreses de l'Agència Espacial Europea

Puig ha anunciat la construcció d’un nou Centre Integrat de Formació Professional per a 320 alumnes en les instal·lacions aeroportuàries

L'Aeroport de Castelló impulsarà una incubadora d'empreses de l'Agència Espacial Europea

L’Aeroport de Castelló (Aerocas) avança en el seu creixement i posicionament i farà un pas més en la investigació i l’impuls d’empreses del sector aeroespacial. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous que l’aeroport impulsarà la creació d’una incubadora de start-ups de l’Agència Espacial Europea.

El cap del Consell ha realitzat aquest anunci en la segona trobada empresarial del sector aeronàutic i aeroespacial, ‘Aeroport Castelló Business Fòrum 2022’, que també ha comptat amb la participació de la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró; i la directora general d’Aerocas, Blanca Marín.

En aquest sentit, Puig ha explicat que l’Aeroport de Castelló impulsarà la European Space Agency Business Incubator Center (ESABIC), agència que té com a objectiu donar suport al creixement i consolidació de start-ups del sector aeroespacial i la transferència de solucions innovadores a partir de tecnologies de l’espai cap a altres sectors.

Per al president, l’aeroport castellonenc és un “enclavament estratègic” per a la captació d’empreses, per la qual cosa permetrà generar “més riquesa, oportunitats i ocupació”. En aquest sentit, ha recordat que Arkadia o Comet, empreses de mecànica o del sector, ja s’han instal·lat.

Aquest impuls no sols es desenvoluparà a Castelló, sinó que s’estendrà a tota la Comunitat Valenciana. La generalitat té al cap impulsar altres dues incubadores d’empreses a Alacant i València vinculades al Districte Digital i al Consorci ValSpace, respectivament.

Formació Professional Aeronàutica

En el transcurs de l’acte, Puig ha mostrat l’aposta del Consell per impulsar la “generació de talent” a través de la formació professional que ja s’està impartint en les instal·lacions aeroportuàries, amb un centenar d’estudiants de quatre títols d’FP d’aeronàutica, i ha avançat que en 2024 començarà la construcció d’un nou Centre Integrat de Formació Professional amb capacitat per a 320 estudiants.

D’aquesta manera, ha assegurat que Aerocas es converteix en un “pont directe” entre l’àmbit acadèmic i el teixit productiu, la qual cosa suposa adequar l’oferta formativa a les necessitats actuals i futures de les empreses.

Zona d’Activitats Complementàries

Finalment, el president ha avançat que l’any vinent 2023 donaran principi les obres en la Zona d’Activitats Complementàries per a crear un “nou pol industrial, empresarial i logístic”.

Aerocas ha previst una inversió de 3,4 milions d’euros destinada al projecte de les obres d’urbanització de la primera fase de ZAC, que abasta un milió de metres quadrats, i que està inclòs en l’Estratègia Valenciana de Recuperació de la Generalitat.

Referent a això, ha assenyalat que aquesta actuació contribuirà a disposar de sòl de qualitat per a atendre futures necessitats, i ha assegurat que avançar planejament pot suposar “una oportunitat guanyada per a demà”, com ha succeït en el cas de Sagunt i la seua elecció per Volkswagen per a instal·lar la gigafactoria de bateries.

Diversificació de l’activitat

D’aquesta manera, la Generalitat aposta pel desenvolupament integral de l’aeroport de Castelló a través de la implementació d’una estratègia de diversificació de l’activitat. En l’àmbit comercial, l’aeroport ha operat en 2022 el major nombre de rutes regulars de la història de l’aeroport, destacant la recent posada en marxa de la línia de Madrid, que permet connectar Castelló amb la resta del món.

En paral·lel, de la mà de la iniciativa privada, l’aeroport avança en altres àrees d’activitat de tipus industrial, com són el manteniment, preservació i desmantellament d’aeronaus. En aquest sentit, cal destacar la construcció d’un centre de manteniment d’avions o la posada en servei d’una plataforma industrial per a l’expansió d’aquestes activitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari