El Bo Viatge oxigena el turisme per a acabar l'any amb 12.500 nous viatges interns

La temporada estival ha acollit més turistes nacionals i francesos i el sector celebra la confiança i incidències “quasi inexistents”

El Bo Viatge oxigena el turisme per a acabar l'any amb 12.500 nous viatges interns

A pocs dies per a acabar un agost més assenyalat que mai per al sector turístic, la Comunitat Valenciana pretén no quedar-se amb les xifres d’aquests dos mesos d’estiu de major afluència. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha reiterat l’important paper que juga el turisme en la recuperació post pandèmia i, per això, el Consell oxigenarà al sector amb una nova convocatòria del Bo Viatge amb el qual valencians i valencianes podran conéixer València, Castelló i Alacant fins a acomiadar l’any.

Així ho ha anunciat després d’una reunió de balanç de la temporada amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i amb el director general de Turisme, Herick Campos, en la qual han analitzat que aquesta temporada estival ha superat les expectatives inicials amb ocupacions similars a les de 2019 -estiu previ a la pandèmia-, i fins i tot superiors en alguns segments. Segons el balanç de 2019 elaborat per Turisme Comunitat Valenciana, fa dos anys van vindre 9,5 milions de turistes estrangers i 16,5 d’Espanya (d’ells, 8,2 eren valencians i valencianes).

Encara que no han oferit dades concretes, el president ha explicat que les dades mostren un descens del turisme internacional enfront d’un increment del mercat nacional i francés. A més, 75.000 persones han aprofitat els descomptes del Bo Viatge per a conéixer les províncies de València, Castelló i Alacant des del municipi més xicotet fins a les grans ciutats.

Davant aquest “gran èxit”, en paraules de Puig, s’obrirà una nova convocatòria de bons descomptes per a desestacionalitzar el turisme i aconseguir que el sector no decaiga: es concediran 12.500 nous bons valorats en 5 milions d’euros per a visitar la Comunitat Valenciana entre setembre i desembre. Un nou paquet amb el qual s’arribarà a 90.000 valencianes i valencians beneficiats.

En concret, podran optar a ells les persones majors d’edat i empadronades en la comunitat que ho sol·liciten. Turisme Comunitat Valenciana cobrirà el 70% del cost dels serveis subvencionables, amb un màxim de 600 euros per bo, d’una àmplia llista d’establiments. Només es podrà realitzar una sol·licitud per persona i període.

Confiança en el turisme valencià

El balanç del Consell ha coincidit amb el de la patronal hostalera Hosbec, que a poc menys d’una setmana per a tancar la temporada més important de l’any ha celebrat que “comencen a veure dades positives”. Per a l’associació empresarial hotelera i turística, “les bones dades d’ocupació turística en la Comunitat Valenciana tenen un component qualitatiu important basat en la seguretat i la confiança del consumidor”.

En aquest sentit, Hosbec ha renovat el segell ‘Tourism Covid ProtocolOn’ perquè les empreses associades puguen certificar que compleixen amb les mesures de seguretat anti COVID-19. En aquesta temporada 73 establiments han aconseguit aquest aval: 57 hotels, 7 apartaments turístics, 5 càmpings i 4 parcs temàtics.


Amb l’avanç de la vacunació en menors de 16 anys en tota Espanya i 3,2 milions de valencians i valencianes amb la pauta completa, segons dades de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) i de la Conselleria de Sanitat, el sector i el govern valencià esperen mantenir a la Comunitat Valenciana com a destí segur no sols en l’àmbit interior, sinó també en l’àmbit nacional i internacional.

Així mateix, el sector comptarà amb un altre gran bastió: els viatges de l’IMSERSO. En la temporada 2021-2022 que reactiva el programa, la Comunitat Valenciana comptarà amb unes 180.000 places per a acollir visitants majors a partir d’octubre.

Hosbec insisteix que les incidències per COVID-19 han sigut “quasi inexistents” i agraeix el “treball i esforç” de tot el sector que, setmanes després d’una notable millora, va veure perillar la temporada amb l’augment de la cinquena ona de coronavirus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari