Castelló exposa la seua experiència de transformació cap a un model urbà més sostenible en el fòrum d'Economia Circular de la FEMP

La alcaldesa participa en la jornada para exponer la experiencia local para avanzar hacia un modelo urbano más sostenible y respetuoso

Castelló exposa la seua experiència de transformació cap a un model urbà més sostenible en el fòrum d'Economia Circular de la FEMP
30/06/2021 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquest dimecres en el fòrum d”Economia circular, Reconstrucció i Entitats Locals‘ que ha organitzat la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i l’Ajuntament de Valladolid en el marc de la jornada que finalitzarà amb la ‘Declaració de Valladolid per l’Economia Circular i la Reconstrucció del país‘ amb el qual la FEMP reafirma el compromís local per l’economia circular. En aquest context, l’alcaldessa de Castelló ha participat en la taula sobre ‘Economia Circular i Agenda Urbana’ per a exposar l’experiència local de transformació cap a un model urbà més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

En aquest sentit, Marco ha desgranat el procés de transformació iniciat a partir de 2015 a través dels treballs per a l’elaboració del nou planejament urbà de la ciutat i la gestió dels fons europeus que estan permetent canviar el model de ciutat i passar d’una economia lineal a una circular, basada en la sostenibilitat. Així, ha citat com a exemples d’aquest canvi els projectes d’instal·lació de noves lluminàries més eficients, els autobusos a demanda, els plans de regeneració urbana, l’ampliació de carrils-bici, la creació de corredors mediambientals, etc. “Una transformació que està sent abordada i plasmada en l’Agenda Urbana, el document estratègic per a avançar cap a una ciutat més sostenible”, ha apuntat

“Castelló està immersa en una transformació sense precedents, estem construint una ciutat basada en criteris de sostenibilitat, innovació, protecció mediambiental… Una transformació que estem abordant a través de l’Agenda Urbana, el document estratègic que integrarà les polítiques urbanes i les actuacions necessàries per a avançar en aquesta transformació amb paràmetres de sostenibilitat social, ambiental i econòmica”, ha indicat Marco.

L’alcaldessa ha recordat que Castelló va ser la primera ciutat triada pel Govern per a la implementació de l’Agència Urbana gràcies a la trajectòria en la gestió de fons europeus. “Una elecció que és una gran oportunitat per a avançar cap a un model urbà més sostenible i respectuós amb el medi ambient, que millore l’eficiència i l’estalvi energètic, l’optimització de l’ús de l’aigua, la reducció dels residus, etc. En definitiva, els objectius que fixa l’Agenda Urbana per a avançar cap a l’economia circular”.

Marco ha recordat que Castelló es troba en aquests moments en la fase d’elaboració del Pla d’Acció després d’haver tancat la primera fase de llançament i diagnòstic, en la qual han participat agents tècnics i polítics de l’Ajuntament a través de cinc grups de treball, així com dels membres del Consell Social de la Ciutat.

“Amb l’elaboració de l’Agenda Urbana culminarem el procés de reflexió estratègica que iniciem en 2016 per a definir un model de ciutat que integrarà les transformacions necessàries per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania”, ha explicat. A més, ha avançat que, entre els principals eixos de la regeneració urbana de Castelló en els quals s’està treballant de cara a la captació de nous fons europeus està el del reforç de l’eficiència energètica amb elements d’economia circular i solucions basades en la naturalesa, potenciar la perspectiva de gènere, l’accessibilitat universal i la innovació.

Marco ha participat en la taula redona dirigida per Carlos Daniel Casares, secretari general de la FEMP, i en la qual han participat també, de manera telemàtica, els alcaldes de Sevilla, Pamplona i Màlaga.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari