La Diputació aprova subvencions de 5 milions perquè els ajuntaments i mancomunitats activen l'economia local

El president de la institució provincial, José Martí, ha destacat l’aposta per “dotar de majors recursos a les administracions locals perquè estimulen l’activitat econòmica i laboral a través d’obres públiques”

La Diputació aprova subvencions de 5 milions perquè els ajuntaments i mancomunitats activen l'economia local
27/07/2021 -

La Junta de Govern de la Diputació de Castelló ha aprovat hui l’execució dels projectes integrats en el pla Reactivem Obres, que suposa la concessió de subvencions als ajuntaments, mancomunitats i entitats locals de la província perquè desenvolupen obres que permeten “estimular l’activitat econòmica i laboral en els nostres municipis”, segons ha assenyalat el president de la Diputació, José Martí.

El Pla Reactivem Obres, que ha impulsat enguany com a novetat l’equip de govern, té un pressupost de 5 milions d’euros i està orientat a “convertir-se en una eina més per als nostres pobles, que en aquesta època de pandèmia necessiten dels majors recursos per a fer front a la recuperació econòmica”, ha assenyalat José Martí.

Aquestes ajudes financen exclusivament iniciatives que s’alineen amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU. El president de la Diputació, José Martí, ha explicat que “així deixem patent que la recuperació econòmica ha de sustentar-se en principis com la transició ecològica, la digitalització i la industrialització sostenible”.

Els ajuntaments, ateses les bases que es van aprovar en el seu moment, podien executar a càrrec de fons provincials inversions com la implantació o la renovació de xarxes de proveïment d’aigua, la modernització de l’enllumenat públic, la millora de l’accessibilitat, la recuperació i ampliació de zones verdes o actuacions que permeteren als municipis avançar en el seu desenvolupament com ‘smart cities’.

La ‘Nova Diputació’ va decidir incorporar en les bases d’aquest programa, com ja va fer l’any passat en el ‘Pla 135’, criteris que beneficiaren als municipis que compten amb menys recursos i amb més d’un nucli urbà. Així doncs, s’ha establit una subvenció mínima de 24.000 euros per a les poblacions amb menys de 100 habitants i un màxim de 84.000 euros per a la ciutat de Castelló. La resta de quantitats s’han establit segons el número de població i per cada pedania s’han afegit 2.000 euros als ja fixats, amb un màxim de 8.000 euros

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari