Els municipis de Castelló potenciaran el turisme d'experiències en Fitur 2023

La Fira Internacional de Turisme postpandèmia se celebrarà del 18 al 22 de gener a Ifema i 36 municipis exposaran els seus atractius

Els municipis de Castelló potenciaran el turisme d'experiències en Fitur 2023

El turisme d’experiències, el paisatge, la gastronomia, l’esport i les oportunitats d’oci els 365 dies de l’any seran els grans atractius de la província de Castelló per a la Fira Internacional de Turisme (Fitur) 2023. Del 18 al 22 de gener, 36 municipis castellonencs es traslladaran a Madrid amb l’objectiu d’atraure turistes a descobrir els seus racons.

Com a element vertebrador, el Patronat Provincial de Turisme reforçarà les proves esportives i festivals, donarà a conéixer tota l’oferta turística de sol, platja i muntanya i presentarà un important projecte cicloturista, segons ha avançat la Diputació de Castelló.

Així mateix, la gastronomia jugarà un important paper a través del club de producte Castelló Ruta de Sabor, amb exhibicions culinàries, la participació de restaurants de la província i la promoció de productes autòctons.

Peníscola aposta per les tecnologies aplicades al turisme

Peníscola, principal destí de la província, no faltarà a la seua cita i l’ajuntament ja ha avançat que l’objectiu d’aquesta campanya serà “portar el conjunt de l’oferta turística del destí, que va molt més enllà del sol i platja, amb múltiples productes i atractius amb els quals busquem atraure el turista els 365 dies de l’any”, en paraules de la regidora de Turisme, Raquel París.

En aquest sentit, es farà especial promoció de la seua aposta per la innovació i integració de les tecnologies a l’experiència del turista, per exemple amb la inclusió de la realitat augmentada a les rutes que es realitzen en l’entorn històric de la ciutat i pels escenaris de pel·lícula de la ciutadella.

A més, Peníscola serà present en FITUR Screen, al costat del conjunt de ciutats de cinema de la Comunitat Valenciana i dins del conjunt d’oficines de rodatge que formen part de la Spain Film Comission. També, el mateix dimecres arrancarà una ronda de reunions per a compartir experiències sobre el Pla de Sostenibilitat Turística.

‘Borriana, una mar de possibilitats’

Respecte a Borriana, posarà sobre la taula els seus dos potencials: el contacte amb la naturalesa i l’àmplia agenda cultural i d’oci els 365 dies de l’any. En aquest sentit, els dies 18 i 19 de gener promocionarà els seus esdeveniments culturals, esportius, gastronòmics, de festes i tradicions, els festivals i l’oci.

“Una àmplia oferta que se suma i complementa amb els atractius naturals de sol i platja o el Clot de la Mare de Déu per a poder veure, sentir i fer olor”, ha explicat Sara Molina, regidora de Turisme, que es desplaçarà a Ifema al costat de l’edil de Cultura, Vicent Granel, i el d’Esports i Zona Marítima, Vicente Aparisi.

L’Alcora promociona el seu patrimoni

Quant a l’Alcora, la capital de l’Alcalatén també ha confirmat que viatjarà fins a Madrid i centrarà la seua estratègia a donar a conéixer la recuperació i posada en valor del Castell de l’Alcalatén i de la Real Fàbrica del Comte d’Aranda.

La gastronomia triomfa a Vinaròs

Per part seua, un altre dels destins més assenyalats de Castelló, Vinaròs, ha avançat que participarà en Fitur amb l’objectiu de donar a conéixer el nou Calendari Gastronòmic de 2023, amb novetats importants per a impulsar productes com el llagostí i altres ingredients de proximitat.

Així mateix, Marc Albella, regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, ha explicat que es promocionarà el Carnestoltes 2023, que torna en les seues dates habituals, i que s’han tancat diverses reunions i presentacions per a donar a conéixer tota l’oferta turística de Vinaròs.

Segons xifres recollides pel Patronat de Turisme de Castelló, entre gener i agost de 2022 van visitar la província 1,34 milions de persones, la qual cosa suposa un 42,96% més respecte al mateix període en 2021. Unes xifres que mostren la recuperació del sector després de la pandèmia i que esperen créixer més després d’aquesta cita clau per al sector.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari