Abel Ibáñez enalteix la gran labor social dels bombers i els voluntaris de Protecció Civil en aquest primer any de la Nova Diputació

El diputat provincial Abel Ibáñez recorda que s’han activat inversions per valor de 2,7 d’euros per a enfortir la capacitat de resposta del Consorci enfront de fenòmens imprevistos

Abel Ibáñez enalteix la gran labor social dels bombers i els voluntaris de Protecció Civil en aquest primer any de la Nova Diputació
01/07/2020 -

El diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, ha destacat la importància de la labor social realitzada en l’últim any des del Consorci Provincial de Bombers de Castelló (CPBC) en matèria de conservació i preservació del patrimoni natural de la província, rescat de persones i obertura de vies públiques durant els temporals, i tasques de desinfecció i assistència a persones vulnerables durant l’emergència sanitària per la Covid-19. Un vessant social que s’ha enfortit amb l’impuls en aquest període d’inversions valorades en 2,7 milions d’euros, dels quals al voltant d’1 milió d’euros s’ha destinat a l’adquisició d’11 nous vehicles: 3 camions de bomba rural pesada, 1 de bomba urbana pesada, 4 furgonetes i 3 bombes forestals pesades. Aquestes últimes s’han adquirit en col·laboració amb Emergències Comunitat Valenciana. A aquest material cal sumar una llanxa de salvament marítim per al Parc de Bombers d’Oropesa, que actualment es troba en procés de licitació.

En l’apartat de preservació del medi natural cal destacar que en aquests moments s’està treballant en el procés de licitació de les 8 brigades de mitigació per valor de 945.000 euros. Seran 80 brigadistes que fins a final d’any realitzaran labors de prevenció i que en breu es desplegaran per tot el territori provincial. A aquestes 8 brigades se sumaran altres 8 finançades per Emergències Comunitat Valenciana, que també es coordinaran des del Consorci Provincial de Bombers de Castelló.

141 rescats durant els temporals

Abel Ibáñez ha recordat que l’actuació dels operaris del Consorci durant els temporals del primer semestre de 2020 ha permés rescatar a 141 persones. Segons ha explicat, el seu treball «va resultar decisiu» arran de la irrupció de la borrasca Gloria el passat 19 de gener ocasionant la major nevada coneguda en dècades a l’interior nord de la província de Castelló i nombrosos fenòmens costaners. Davant la gravetat de la situació, el CPBC va posar tot el seu personal i maquinària a treballar i va fer front a una despesa extra de 376.000 euros per a la contractació de màquines d’empreses privades i el reforç de personal amb l’objectiu de restablir la situació anterior al temporal en el menor període de temps possible. En aqueixos dies es van realitzar 350 serveis en la costa i l’interior, dels quals 50 van ser de salvament de persones.

No menys important va ser l’actuació que es va desenvolupar arran del temporal del 31 de març, en ple confinament, que va fer necessari que els bombers rescataren a 91 persones, sobretot, a Almassora, Orpesa i Borriana. En la major part d’aquests casos es va tractar de salvar a persones que havien quedat atrapades en els seus habitatges o vehicles.

El diputat ha explicat que la previsió apunta al fet que en 2020 l’activitat creixerà en el CPBC de manera exponencial, ja que si al llarg de 2019 es van realitzar 3.989 serveis, a data de 28 de juny del present exercici ja s’havien comptabilitzat 2.394.

Pel que respecta a l’activitat desenvolupada durant la pandèmia, els bombers de la Diputació han realitzat un total de 470 accions de desinfecció en 115 localitats i 15 pedanies de la província. A més, els voluntaris de Protecció Civil i els capatassos forestals han portat medicines als domicilis dels pacients oncològics que segueixen tractament a l’Hospital Provincial.

A més, en el Consorci es treballa en aquests moments en el contracte per a la modificació de projecte del parc de voluntaris de Protecció Civil de l’Alcora, que ascendeix a 282.000 euros i permetrà la finalització definitiva de les obres i la posada en servei.

Quant a la unitat logística, al llarg de 2020 farà treballs rutinaris d’arranjament de pistes i camins en 70 municipis de la província.

Recursos Humans

En el capítol de personal, Ibáñez ha activat el procés per al nomenament d’un nou inspector cap del Consorci i per a cobrir noves places i vacants de bombers professionals, caps, sergents i caps de parc. A més, s’ha aprovat la publicació de les bases per a la incorporació de 25 nous bombers voluntaris i 25 voluntaris de protecció civil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari