José Martí instaura el diàleg i el consens en la Diputació aprovant 20 declaracions institucionals en el seu primer any

La més important és la referida al Pla Reactiva Castelló que impulsa mesures enfront de la crisi de la Covid-19 per una quantitat superior als 9 milions d’euros

José Martí instaura el diàleg i el consens en la Diputació aprovant 20 declaracions institucionals en el seu primer any
27/06/2020 -

Les 20 declaracions institucionals aprovades amb el suport de tots els grups polítics durant el seu primer any al capdavant de la Diputació de Castelló posen de manifest que José Martí és el president del diàleg i del consens. És una xifra que contrasta amb el que va ocórrer en el primer semestre de 2019, període que es va saldar sense cap acord d’aquest tipus entre els partits representats en el ple de la institució. En 2018 es van aprovar 11 declaracions institucionals, 15 en 2017 i únicament 5 en 2016.

Martí ha impulsat l’aprovació de textos pactats referits a assumptes tan diversos com la reivindicació de noves infraestructures per a la província o un finançament just per a la Comunitat Valenciana. També hi ha hagut posicionaments en contra de la violència masclista i a favor dels drets de les dones i del col·lectiu LGTBI, el canvi climàtic i l’impuls de mesures per a fer front al repte demogràfic.

Són assumptes d’indubtable interés per a les ciutadanes i els ciutadans que resideixen a la província de Castelló encara que la declaració institucional més important és la que es va aprovar en la sessió plenària del passat dimarts 23 de juny per a donar llum verda al Pla Reactiva Castelló per a la superació de la crisi sanitària, econòmica i social originada per la Covid-19. Es tracta d’un conjunt de mesures valorades en més de 9 milions d’euros que s’agrupen en quatre grans línies d’actuació: la creació d’un fons de 3 milions d’euros per a ajudes als ajuntaments, la implementació d’un pla de defensa del sector turístic valorat en 2.850.000 euros, un nou anticipi de tresoreria als ajuntaments de 3 milions d’euros i mesures sectorials referents a Benestar Social, Cultura, Esports, Presidència, Bombers, assessorament a municipis, CEDES, promoció internacional i teixit científic i innovador.

José Martí considera que «20 declaracions institucionals en un sol any són moltes» i «ens ajuden a exemplificar i fer pedagogia davant la ciutadania amb les idees del diàleg i el consens». Per això, ha donat les gràcies a l’oposició de Partit Popular i Ciutadans per «la seua disposició a transitar per una senda per la qual val la pena continuar avançant» i que ha sigut possible «malgrat la repetició de les eleccions generals la passada tardor i de les tensions polítiques entre partits que es van produir en el panorama nacional abans, durant i després d’aquest procés electoral».

El president de la Diputació ha fet referència al Pla Reactiva Castelló per a agrair la generositat de tots els grups polítics de la Diputació i per a valorar que «com diria José Ortega y Gasset, enmig d’una crisi tan complicada com la que estem travessant, hem sabut estar a l’altura de les circumstàncies».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari