Bars, restaurants i gimnasos seguiran tancats fins a l'1 de març a Castelló

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, que també ha aclarit que les ciutats de més de 50.000 habitants continuaran tancades els caps de setmana i els festius

Bars, restaurants i gimnasos seguiran tancats fins a l'1 de març a Castelló

Tal com va deixar veure al començament de la setmana, Ximo Puig ha confirmat la pròrroga de les restriccions per a doblegar la corba de la pandèmia en la Comunitat Valenciana. Una decisió que s’ha pres després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació contra la COVID-19 que pretén seguir amb la tendència a la baixa de la incidència a Castelló, València i Alacant.

D’aquesta manera fins al dia 1 de març el sector hostaler de bars i restaurants ni els centres esportius no podran obrir en relació amb el decret de presidència que es publicarà en breu. Els comerços no essencials també mantindran el seu horari limitat amb el tancament a les 18:00 hores de la vesprada.

De la mateixa manera, el decret de presidència de Puig estableix una pròrroga del confinament perimetral de la Comunitat Valenciana fins a l’1 de març es durà a terme el tancament de les grans ciutats valencianes de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana, de divendres a dilluns, i durant els dies festius.

El sector hostaler amenaça en obrir

Amb les declaracions al començament de la setmana de Puig, que deixaven entreveure la possibilitat de prorrogar les mesures, els establiments adherits a l’Associació d’Hostalers i Empreses d’Oci Nocturn de Castelló, Ashocas, van amenaçar en obrir les seues persianes dimarts que ve. Una resposta que s’ha mantingut al llarg d’aquesta setmana i que s’ha reforçat amb les protestes públiques, com la cacerolada d’aquest dijous enfront de l’ajuntament de Castelló o l’asseguda enfront del Palau de la Generalitat de València.

Si aquesta amenaça es materialitza, almenys 2.000 bars i restaurants de la Comunitat Valenciana obriran les seves portes més enllà del menjar a domicili. I és que la protesta castellonenca s’ha expandit a municipis com Llíria, Elda i Petrer, Orpesa o Benicarló, que exigeixen ajudes directes i un pla de desescalada amb dates i condicions clares, tal com va traslladar dimecres passat el president de Ashocas, Álvaro Amores, al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari