Barrachina enaltix el suport del president Mazón cap a la ceràmica de la província amb l'acord amb Ascer per a la promoció d'una indústria estratègica

Barrachina enaltix el suport del president Mazón cap a la ceràmica de la província amb l'acord amb Ascer per a la promoció d'una indústria estratègica
07/02/2024 -

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, reafirma el seu compromís de defensa de la ceràmica de la província en aconseguir un acord entre el Consell i Ascer per a la promoció d’una indústria estratègica.

El Palau de la Generalitat a València ha sigut l’escenari que ha acollit este matí la reunió en la qual han participat el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, i una representació de la patronal Ascer, encapçalada pel seu president, Vicente Nomdedéu. L’objecte de la trobada ha sigut el conveni entre el Consell i Ascer que possibilitarà una campanya de promoció ceràmica de la província de Castelló que comptarà amb una injecció per part de la Generalitat de 600.000 euros i la qual es dissenyarà seguint les necessitats del mateix sector ceràmic, cosa que significa que es respectaran les línies estratègiques i el disseny que marca la mateixa indústria de la ceràmica de la província.

La primera presidenta de la Diputació ha enaltit la sensibilitat del president Carlos Mazón, amb la ceràmica i com ha expressat, “per al president de la Generalitat la ceràmica és una prioritat i el demostra amb fets com el conveni amb la patronal en suport a un sector que sosté l’economia de la nostra província”.

La presidenta del Govern Provincial ha incidit en el seu compromís per alçar la veu i defendre els interessos i les demandes del sector ceràmic perquè des de la institució provincial “tenim la capacitat de fer veure a altres administracions i fer veure al món que la nostra ceràmica és la millor i fer veure que si s’apaga la ceràmica també s’apaga la província de Castelló”, ha subratllat.

I en esta labor empresa per alçar la veu, Marta Barrachina ha volgut posar en valor la resposta immediata per part del president Carlos Mazón “i només tinc paraules d’agraïment per haver atés esta nova petició”.

Esta ajuda al sector de la ceràmica de la província és fruit de la reunió que la màxima representant de la institució provincial va mantindre amb el president de la Generalitat, Carlos Mazón, divendres passat durant la visita del president del Consell a la Diputació Provincial de Castelló. Després de la trobada mantinguda entre tots dos dirigents, el president del Consell va anunciar que el treball conjunt i el compromís de les administracions provincial i autonòmica ha comportat a la injecció de 600.000 euros destinada a un dels sectors estratègics més importants de la província de Castelló.

Marta Barrachina ha incidit en el fet que “la Generalitat complix amb la paraula donada a Castelló i el president Carlos Mazón complix una vegada més amb la província”. “Agraïm la seua sensibilitat amb la ceràmica, que és ADN de la nostra província”, ha afirmat.

Esta iniciativa se suma, a més, al suport a través de l’Institut Valencià de Finances que ha duplicat i fins i tot triplicat les ajudes a fons perdut per a esta indústria.

Així mateix, la presidenta de la Diputació compartix amb el president del Consell que, en el moment actual, la ceràmica s’enfronta a desafiaments significatius i, en eixe sentit, tots dos dirigents insistixen en la importància de l’arribada de les ajudes per part del Govern Central, “ajudes que de moment són insuficients”, ha lamentat Marta Barrachina.

Per tot, tant el president de la Generalitat com la presidenta de la Diputació de Castelló tenen clar que, des de totes les administracions, s’han de proposar ajudes per a mitigar verdaderament els efectes de la crisi en el curt termini i una alternativa energètica per a fomentar la independència energètica i l’estabilitat en els costos de producció en el mitjà i llarg termini per a reduir la possibilitat que es produïsca una nova crisi en el sector derivada de l’encariment de l’energia. “Des de la Diputació de Castelló continuarem sent altaveu perquè esta indústria siga atesa”, ha afirmat Marta Barrachina.

La presidenta provincial ha recordat que des de la Diputació de Castelló reforcen el seu suport i secunden amb fermesa esta indústria estratègica, promovent la innovació, la formació i la internacionalització. En este sentit, a més de ser l’altaveu de la indústria ceràmica de la província per a reclamar les necessitats del sector, des de la institució provincial impulsen i reforcen el seu suport al sector ceràmic a través de diferents iniciatives de suport al sector ceràmic, entre les quals es troba el Concurs Ceràmic de Regeneració Urbana (CRU) que el present any aconseguirà la seua sèptima edició; així com continuar amb línies de suport amb la Cambra Oficial de Comerç per a l’organització del Congrés Mundial de la Qualitat del Taulell i del Paviment Ceràmic Qualicer o el conveni amb l’Associació de Tècnics Ceràmics per a l’organització del Congrés Internacional del Tècnic Ceràmic i els premis ATC Impulsa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari