Barrachina incrementa un 25% el pressupost per a emergències hídriques fins a arribar al milió d'euros

Barrachina incrementa un 25% el pressupost per a emergències hídriques fins a arribar al milió d'euros
08/02/2024 -

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, incrementa un 25% el pressupost per a emergències hídriques fins a aconseguir un milió d’euros i reforça les accions necessàries davant possibles episodis d’escassetat d’aigua.

La primera presidenta de la Diputació ha mantingut una reunió amb tècnics de la institució provincial per a analitzar la situació hídrica actual a la província de Castelló en una reunió que també ha comptat amb la participació del vicepresident i responsable de l’àrea d’Infraestructures, Héctor Folgado, i del diputat de Cicle Integral de l’Aigua, Iván Sánchez.

“Vetlar pels nostres recursos hídrics és vetlar per les necessitats de la nostra província, per això és indispensable avançar en la gestió eficient amb mesures àgils que ens permeten anticipar-nos davant possibles problemes en un futur”, ha subratllat la presidenta del Govern Provincial.

La màxima representant de la institució provincial ha indicat que “des de les administracions hem d’actuar per a poder garantir l’aigua, un recurs natural indispensable per a la vida, vital per a tots nosaltres, però al mateix temps un recurs limitat”. En eixe sentit, la presidenta de la Diputació ha informat de les diferents accions dutes a terme des de la institució provincial per a fer front a episodis d’escassetat de recursos hídrics.

En primer lloc, la presidenta de la Diputació ha anunciat l’increment d’un 25% del pressupost destinat a emergències hídriques, passant dels 800.000 euros previstos en el Pressupost de 2024 a 1 milió d’euros, la qual cosa suposa un augment de 200.000 euros en una partida que és eix prioritari per al Govern Provincial.

“Des de la Diputació de Castelló ens comprometem a la millora de la qualitat de vida dels veïns dels 135 municipis de la província, suplint el dèficit hídric que puga haver-hi i garantint els servicis bàsics en tot el territori”, ha incidit la presidenta, Marta Barrachina.

Sobre aquest tema, a través del pressupost destinat a emergència hídriques es podran suplir les inversions necessàries per a actuacions com el subministrament de cubes, la reparació d’avaries, la captació d’aigües o actuacions sobre el bombament, entre altres.

La presidenta provincial ha afegit que, a més de la partida destinada a emergències hídriques, des de la Diputació de Castelló tenen el compromís de garantir recursos bàsics com poden ser les depuradores en municipis de menys de 5.000 habitants.

Així mateix, des de l’administració provincial, com a ajuntament d’ajuntaments, treballen per aconseguir l’objectiu de garantir el Pla Director de l’Aigua, un pla que millorarà el subministrament hídric a totes les poblacions de la província de Castelló, “i això serà possible amb el treball i la col·laboració entre administracions”, ha afirmat Marta Barrachina.

En segon lloc, la màxima representant del Govern Provincial ha informat de la sol·licitud que ha realitzat a les dos concessionàries dels consorcis d’aigua, el del Pla de l’Arc i el de la Plana, perquè elaboren cadascuna d’elles un Pla d’Emergència contra la sequera. “La gestió eficaç dels recursos hídrics és un dels principals desafiaments que tenim davant si les administracions públiques i la societat en el seu conjunt”, ha explicat la presidenta, Marta Barrachina.

Manual de Conscienciació

La presidenta de la Diputació també ha informat que s’està treballant en l’elaboració d’un Manual de Conscienciació per als ajuntaments amb l’objectiu de reforçar l’eficiència hídrica. En eixe sentit, el Manual de Conscienciació establirà les mesures a adoptar en casos d’escassetat d’aigua i incidirà en el bon ús i la racionalitat del consum de l’aigua en els municipis, ja que “influïx de manera determinant a assegurar la disponibilitat en el futur d’un bé tan escàs”. “Cada gota compta per a la consecució d’un territori sostenible i respectuós amb el medi ambient. Per això ens emprarem a fons per a avançar-nos a futurs problemes”, ha finalitzat la presidenta del Govern Provincial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari