Barrachina: “La Diputació estarà al costat de l’ATC en totes aquelles accions que ajuden a la ceràmica”

Barrachina: “La Diputació estarà al costat de l’ATC en totes aquelles accions que ajuden a la ceràmica”
09/11/2023 -

La Diputació de Castelló estarà al costat de l’ATC en totes aquelles accions que ajuden als nostres tècnics i a les nostres empreses ceràmiques a mantindre el lideratge mundial”. Així s’ha referit la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, després de reunir-se amb el president de l’Associació de Tècnics Ceràmics (ATC), Juan José Montoro.

Durant la trobada s’ha abordat l’organització del XVII Congrés Internacional del Tècnic Ceràmic, de caràcter biennal, “que compta amb el suport de la Diputació com a part de l’impuls de la institució provincial a la innovació als nous usos de la ceràmica castellonenca”, ha indicat Marta Barrachina.

La dessetena edició del Congrés Internacional del Tècnic Ceràmic, sota el lema ‘Més enllà de la indústria 4.0’, congregarà els pròxims dies 16 i 17 de novembre a l’Auditori i Palacio de Congressos de Castelló a més de 300 experts de tot el món per a debatre sobre les tendències tecnològiques i científiques més avançades en la indústria ceràmica. “Este congrés és clau per a posar en valor noves eines amb les quals les empreses de la nostra província puguen ser més competitives”, ha informat la primera presidenta de la Diputació. A més, Marta Barrachina ha destacat el valuós paper que exerceix l’ATC “en el continu procés de formació dels professionals del sector ceràmic castellonenc per a millorar una indústria fonamental per a la nostra província”.

I en eixe camí emprés per a continuar impulsant el sector ceràmic, la Diputació de Castelló continuarà recolzant a l’ATC. En este cas, per a l’organització del XVII Congrés Internacional del Tècnic Ceràmic, així com per a la V edició dels premis ATC Impulsa, la Diputació de Castelló ha aprovat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Tècnics Ceràmics que ascendeix a 9.500 euros i, com ha incidit la màxima representant de la institució provincial, “la Diputació de Castelló continuarà recolzant totes aquelles accions que tinguen per objecte fer més fort i competitiva una indústria tan important i estratègica per a la nostra província com és la ceràmica”. “És vital continuar treballant i crear sinergies perquè este sector, motor de l’economia de la província de Castelló, continue en la línia del progrés i creixement”, ha afegit la presidenta de la Diputació.

Quant als premis ATC Impulsa, amb este certamen es posa de manifest l’aposta per la formació entre els tècnics ceràmics i el desenvolupament de treballs de recerca relacionats amb el procés ceràmic, abordant tant aspectes tècnics com de disseny. El premi està dividit en cinc categories i els autors de cadascun dels projectes seleccionats rebran un premi en metàl·lic de 1.000 euros. La categoria A del premi ATC Impulsa està dedicada als alumnes d’estudis superiors en l’apartat de ciència ceràmica i els de la categoria B als estudiants de l’àrea de tecnologia ceràmica. La categoria C està dedicada als alumnes dels cicles formatius en l’apartat de ciència ceràmica, i els de la categoria D als de l’àrea de tecnologia ceràmica. Finalment, la categoria E té com a protagonistes als alumnes d’estudis superiors o cicles formatius en l’apartat ceràmica artística i disseny. Els projectes guanyadors de la cinquena edició s’exposaran en el marc del XVII Congrés Internacional del Tècnic Ceràmic i on es farà lliurament dels premis.

Línies de suport al sector

El suport de la Diputació de Castelló a l’ATC forma part de les línies de suport al sector ceràmic industrial i artesanal, i entre les quals destaca el Concurs Ceràmic de Regeneració Urbana (CRU) que enguany ha celebrat la seua sisena edició i que, a poc a poc, va convertint a la província de Castelló en un gran aparador de l’ús de la ceràmica en espais urbans.

A més, la institució provincial manté vigents línies de suport a la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Castelló en l’organització, juntament amb el Col·legi Oficial d’Enginyers Superiors Industrials de Castelló, del Congrés Mundial de la Qualitat del Taulell i del Paviment Ceràmic Qualicer. El conveni amb la Universitat Jaume I (UJI) per al suport en la formació mitjançant el premi a l’excel·lència acadèmica per a l’estudiantat del Màster en Tecnologia Ceràmica; el concurs d’escultura ‘Ceràmica en cru’; el conveni amb l’Associació CO-NET ART per a l’organització de residències artístiques entorn de la ceràmica contemporània a la província de Castelló, i el conveni amb l’Ajuntament de l’Alcora per a l’organització del 41a edició del Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora formen part de les línies de suport de la Diputació Provincial de Castelló.

Així mateix, la presidenta de la Diputació Provincial ha reiterat el compromís d’este govern provincial de ser l’altaveu per i per al sector ceràmic i reclamar les ajudes necessàries a les administracions competents, “perquè sense indústria no hi ha ocupació i sense ocupació no hi ha llocs de treball per als castellonencs que volen continuar vivint en una terra pròspera i carregada d’oportunitats”, ha finalitzat Marta Barrachina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari