Castelló comptarà amb 11 equips d'alta tecnologia del Pla Inveat

La inversió de la Generalitat Valenciana a la província de Castelló supera els 23 milions d’euros en 2022, un 642% més que en 2015

Castelló comptarà amb 11 equips d'alta tecnologia del Pla Inveat
17/11/2021 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat durant la presentació dels pressupostos territorialitzats de la província de Castelló en matèria sanitària que “es preveu destinar a la província 11 dels 78 equips d’alta tecnologia que el Pla Inveat del Ministeri de Sanitat contempla per a la Comunitat Valenciana. Es tracta de renovar i ampliar equipaments com TAC o ressonàncies magnètiques per a optimitzar l’atenció a la ciutadania i oferir la major qualitat en un àmbit tan important com és la salut”, en paraules de Barceló.

En concret, en el Departament de Salut de Castelló, es renovarà un dels TAC que té l’hospital i s’instal·larà un altre nou, a més de dues ressonàncies magnètiques.

Per a l’Hospital Provincial, s’ha previst la renovació d’un accelerador lineal de partícules i una gamma cambra, així com la incorporació d’un TAC, un equip de braquiteràpia digital, un TAC de planificació i un equip de ressonància magnètica.

“Tots aquests equips contribuiran, sens dubte, a la millora en el diagnòstic i tractament del càncer i convertiran al Provincial en un referent nacional en l’àmbit de l’oncologia, ja que la posada en marxa de tot aquest equipament d’alta tecnologia se suma al nou edifici oncològic en el qual s’està treballant i que suposa una inversió de 4,73 milions. Tindrà consultes d’Oncologia, Hospital de Dia, Consell Genètic i unitat d’Assajos Clínics, entre altres àrees”, ha recordat Barceló.

Finalment, en el departament de salut de la Plana s’instal·larà un nou equip de ressonància magnètica.

Addicionalment a Inveat, la titular de Sanitat ha recalcat que la província de Castelló supera, en els pressupostos de 2022, els 23 milions d’euros d’inversió i s’ajusta al pes poblacional: “Aquest muntant representa un increment del 642% en l’exercici de 2022 enfront del de 2015”.

Per nivells assistencials, 8,01 milions es destinaran a l’Atenció Primària i 8,27 a la reforma d’hospitals. A més, s’invertiran 4,73 milions d’euros en el Consorci Hospitalari Provincial i 2 més, a l’Hospital d’Atenció a Crònics i Llarga Estada de la Magdalena.

Quant a departaments, al de Castelló es destinaran 10,47 milions. A l’Hospital General de Castelló es preveu ampliar i reformar el servei d’urgències, remodelar el de farmàcia, construir un nou edifici de consultes, reformar l’antiga Escola d’Infermeria i ampliar l’àrea de Cirurgia Major Ambulatòria.

“Després de les obres, el servei d’urgències comptarà amb 969 m més i es diferenciaran les urgències generals, pediàtriques i traumatològiques. Es crearà també un nou accés principal per a separar les urgències vitals de la resta de pacients. Quant a les sales d’observació se situaran tres: dos d’adults i una pediàtrica”, ha detallat Barceló.

A més, també en el Departament de Salut de Castelló, continuaran els treballs en el nou Centre de Salut del carrer Herrero, que substituirà al Consultori Auxiliar Constitució, així com la construcció d’un nou Centre de Salut a Orpesa i un Consultori Auxiliar a Vilafamés. A la reforma de l’Hospital de la Magdalena es destinaran 2 milions d’euros.

El Departament de Salut de la Plana tindrà una inversió de 3,81 milions que es destinaran a l’ampliació de l’Hospital, a l’ampliació i reforma del Centre de Salut la Vall d’Uixó II, a l’ampliació i reforma del Centre de Salut de Moncofa i a l’ampliació del consultori Auxiliar de Montanejos. També es contempla un nou Centre de Salut Vila-real IV i un nou consultori auxiliar a Borriana.

La inversió en el Departament de Salut de Vinaròs ascendeix a 4 milions per a l’ampliació de l’Hospital de Vinaròs i la construcció d’un heliport, l’ampliació del Centre Sanitari Integrat de Benicarló, un nou Centre Sanitari Integrat per a Vinaròs i un nou Centre de Salut a Forcall.

Pressupostos que “estableixen les bases del futur de la sanitat valenciana”

En termes generals, els pressupostos per a 2022 contemplen la creació de 6.000 places estructurals per a tota la Comunitat Valenciana i 435 milions per a inversions, un 115% més.

De fet, el pressupost de Sanitat per a l’any 2022 ascendeix a 7.837 milions d’euros, un 15,8% més que en els comptes previs a la pandèmia i un 42,6% més que l’any 2015.

Del muntant total, es destinaran 385,94 milions a infraestructures i tecnologia sanitària, amb actuacions en 53 centres de salut, 33 hospitals o 4 centres d’especialitats.

A més, el programa de Salut Mental i Atenció de Mitjana i Llarga Estada aconsegueix els 115,9 milions, un 19,3% més que en l’exercici anterior, amb inversions en Hospitals de Mitjana i Llarga Estada com el de la Magdalena a Castelló.

Finalment, el programa d’Investigació en ciències de la Salut creix fins als 28,5 milions, un 50% més.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari