Castelló genera 328 llocs de treball en el primer semestre de l'any i consolida les seues polítiques d'ocupació

L’alcaldessa destaca la “gran labor dels serveis d’orientació i intermediació” en aconseguir 157 contractacions indirectes, el 56% dones

Castelló genera 328 llocs de treball en el primer semestre de l'any i consolida les seues polítiques d'ocupació
14/07/2021 -

Les polítiques d’ocupació desenvolupades i impulsades per l’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d’Ocupació i l’Agència de Desenvolupament Local-Castelló Crea, han generat 328 llocs de treball durant el primer semestre de l’any. D’ells, 157 han sigut contractacions indirectes aconseguides a través dels serveis d’orientació i intermediació. La xifra de contractacions és similar, en proporció, a les reeixides al llarg del passat any.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la “ferma aposta” per les polítiques d’ocupació que es vénen impulsant a l’Ajuntament des del canvi de govern fa sis anys i que enguany comptaran amb un pressupost de 6,2 milions d’euros, un 501% més que en 2015. “Unes polítiques que s’han consolidat i que estan demostrant ser efectives per a la generació de llocs de treball”, ha apuntat. Així, Marco ha recordat el procés iniciat en 2015 per a elaborar i dissenyar un pla estratègic municipal d’ocupació encaminada a obtindre una radiografia sociolaboral que permetera desenvolupar i optimitzar les noves polítiques i l’important impuls donat al Pacte Local per l’Ocupació. “Des de llavors, el diàleg amb els representants del teixit socioeconòmic local i amb les associacions sindicals ha sigut constant per a enfocar i fer més efectives les nostres polítiques d’ocupació”, ha recalcat. Un treball constant que s’ha plasmat recentment en un nou informe que defineix les noves i futures línies estratègiques d’ocupació.

De les 328 ocupacions creats en els primers sis mesos de l’any, el 56% són dones, tant en les ocupacions directes creades com en els indirectes. En aquest sentit, la regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha destacat que una de les prioritats del govern municipal és atallar el nivell d’atur femení. “Les últimes dades recollides per l’ADL reflecteixen que l’atur entre les dones continua sent més elevat que el dels homes, en concret, les dones representen el 62% de les persones parades i el 64% de l’atur de llarga duració, és per això que en les nostres polítiques introduïm criteris que, per exemple, contribuïsquen a la feminització de llocs de treball tradicionalment masculinitzats”, ha destacat.

Puerta ha posat en valor tot el treball realitzat des de l’ADL Castelló Crea i el Consorci del Pacte per l’Ocupació per a orientar i assessorar en matèria laboral, així com per a dissenyar els cursos formatius necessaris per a millorar l’ocupabilitat. Per exemple, en el primer semestre de l’any han sigut ateses pel servei d’orientació de l’ADL un total de 1.346 persones; s’han realitzat 316 sessions d’assessoria des del Servei d’Emprenedoria i s’han atés altres 189 persones emprenedores.

La desocupació a la ciutat de Castelló el mes de juny s’ha situat en 14.921 persones, un 12% menys que al juny del passat any, quan la desocupació va aconseguir quasi les 17.000 persones. A més, les contractacions han augmentat un 23% respecte al mes anterior, un increment que, tal com reflecteix un informe elaborat per l’ADL, ha beneficiat sobretot a persones de fins als 45 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari