Compromís aconsegueix un acord contra les macroplantes de plaques solars a la Diputació de Castelló

Compromís aconsegueix un acord contra les macroplantes de plaques solars a la Diputació de Castelló
05/09/2023 -

El grup de Compromís a la Diputació de Castelló ha aconseguit un acord per defensar els pobles de Castelló enfront dels megaprojectes de fotovoltaiques. El Ple de la Diputació ha aprovat, amb l’abstenció del PSOE i Vox, la proposta d’acord de Compromís per exigir al Consell que s’opose a les macrofotovoltaiques autoritzades des de Madrid pel Govern estatal amb informes desfavorables de Conselleria.

El portaveu de Compromís, David Guardiola, remarca: “Des de Compromís, sempre hem defensat que la corporació ha d’estar al costat dels pobles i celebrem que aquesta institució acorde fer-ho. Treballem per continuar la senda que van encetar diversos departaments del Botànic i serem molt exigents perquè aquest acord no es quede sols en paraules i siga una realitat”, ha explicat.

El Ple de la Diputació, per contra, no ha aprovat la proposta de Compromís per a la creació d’una entitat metropolitana de Castelló per crear un model de mobilitat eficient, sostenible i integrat pels municipis de l’àrea metropolitana de La Plana, així com la creació d’una entitat metropolitana pròpia per a les comarques del Maestrat amb competències per a dissenyar, organitzar, implementar i gestionar un model de transport sostenible, eficient i econòmic per a les persones.

El portaveu de Compromís a la Diputació, David Guardiola, ha defensat que “l’aposta per models de mobilitat col·lectiva, compartida i sostenible són elements claus per fer front a l’emergència climàtica i millorar la vida de la gent”. Per això, “Compromís no entenem la negativa a fer passos per millorar la mobilitat a les nostres comarques”, lamenta.

A més, el grup a la Diputació condemna el veto de VOX a la proposta per demanar la reprovació de Rubiales. “El masclisme i la prepotència no tenen cabuda en el món esportiu, i menys encara en un moment d’alegria i reconeixement. Hem perdut l’oportunitat de mostrar el nostre rebuig al masclisme”, lamenta la diputada Maria Fajardo.

Per acabar, explica Fajardo: “Hem demanat el suport de la Diputació per a continuar els treballs de recuperació d’una fossa comuna de la guerra a Moncofa per tal de donar veu a la demanda del Grup de Recerca de la Memòria Històrica al Ple d’aquesta casa”. “Lamentem profundament que la Memòria Històrica no siga una prioritat per al Govern de la Diputació, com ha afirmat la presidenta”, conclou.

També, Compromís ha demanat a la Diputació que afavorisca la creació d’ajudes urgents per als municipis afectats per la DANA. “Trobem casos com el de Borriol, on l’acumulació d’aigua ha causat multitud de desperfectes. Per això, Compromís demanem l’establiment d’ajudes que pal·lien els nombrosos desperfectes patits en els municipis”, explica Guardiola.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari