Compromís exigeix a Carrasco que condemne els atacs nazis i aparte a Ortolá del govern municipal

Compromís exigeix a Carrasco que condemne els atacs nazis i aparte a Ortolá del govern municipal
07/03/2024 -

gnasi Garcia, portaveu del Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, ha criticat durament a l’alcaldessa de la ciutat, Begoña Carrasco del Partit Popular, per “no haver condemnat 5 dies després les agressions feixistes ocorregudes en la Plaça la Ereta que han tingut com a resultat un jove en l’UCI i desenes de ferits”.

Garcia considera que les declaracions de Carrasco en les quals l’alcaldessa es refereix al succeït com a “baralla entre grups de diferents ideologies” el que aconsegueix és “blanquejar el que va passar de veritat, que 30 ultres feixistes van anar a apallissar gent que estava gaudint de les festes”. Per al portaveu la postura del Partit Popular “és una vergonya quan la realitat és que, segons denuncien els agredits, van patir un atac d’odi per part d’un grup de fanàtics d’ultradreta vinculats amb la graderia del Front Orellut del C.E. Castelló”.

Garcia ha afirmat que “la persecució i l’assenyalament constant per part de la ultradreta cap a tot aquell que no pensa com ells ha anat sembrant un caldo de cultiu que ha donat via lliure al fet que succeïsquen coses com la que vam veure el dissabte passat als voltants de la Cosa Nostra”. En aquest sentit, el portaveu ha insistit que “és un imperatiu democràtic condemnar el succeït i exigir a totes les institucions involucrades que esclarisquen els fets i que els agressors no queden impunes”.

Per al portaveu de Compromís. Vox ha tingut una fixació amb aquest grup des de la campanya electoral, quan “van acudir a la plaça per a provocar i assenyalar”. Garcia ha insistit que “hem vist com des del govern s’aprovaven limitacions en llocs com Isabel la Catòlica que afecten directament els col·lectius feministes i antifeixistes de l’Ereta i se’ls va impedir dur a terme les activitats per al 25N”.

“I per si no fora ja greu tot això, tant Ortolá com altres regidors de l’extrema dreta han sigut fotografiats acudint a l’Estadi Castàlia acompanyant als ultres del Front Orellut”. Uns vincles amb grups radicals d’extrema dreta que, d’acord amb Garcia, el regidor de seguretat “mai ha ocultat, de fet, tot el contrari, ha tret pit quan li hem preguntat”.

Des de Compromís han anunciat que esgotaren totes les iniciatives institucionals per a “condemnar els atacs i que s’aclarisca el succeït”. Ignasi Garcia ha apuntat que demanaran en la pròxima comissió l’informe de la Policia Local i exigiran, “on faça falta”, que Ortolá aclarisca els seus vincles amb aquests grups d’extrema dreta que “han causat un dolor immens a tantes famílies”. El portaveu ha insistit que “tot el Partit Popular amb Begoña Carrasco al capdavant ha d’eixir en bloc a condemnar-ho” i “per higiene democràtica” han d’apartar a Ortolá. “On s’ha vist que un regidor responsable de seguretat puga tindre vincles amb encausats per delictes d’odi i que no tinga cap conseqüència?”

Per a Garcia, els carrers de Castelló han de ser llocs lliures d’odi i violència i per això “l’atac nazi no ha de quedar impune”. “Encoratgem a tota la ciutadania a acudir a la concentració convocada per La Cosa Nostra a la Plaça l’Ereta dissabte dia 9 a les 17 hores per tal de mostrar el seu suport a les persones agredides”, ha finalitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari