Compromís posa en valor Castelló com a referent en polítiques verdes

Compromís posa en valor Castelló com a referent en polítiques verdes
19/09/2021 -

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha destacat l’avanç en polítiques de reciclatge que s’ha assolit en els últims mesos, amb la consolidació de la recollida d’orgànica, l’impuls dels ecoparcs mòbils o el desplegament de més contenidors d’envasos lleugers. Així ho ha destacat Garcia, després de la trobada amb el vicealcalde de València i regidor de Compromís, Sergi Campillo, qui aquesta setmana ha visitat Castelló per intercanviar experiències sobre la gestió de residus i per establir sinergies de col·laboració entre les dues ciutats.

El portaveu de Compromís al consistori ha posat en valor les dades de recollida d’orgànica, que ha complit un any de funcionament aquest mes de setembre. En els dotze primers mesos de recollida, l’Ajuntament de Castelló va recuperar més de 2.600 tones, a través dels més de mil contenidors que hi ha distribuïts per la ciutat. Per a Garcia, això suposa “un fet molt important, una fantàstica acollida per part de la ciutadania, i una mostra que la població està cada vegada més conscienciada en el reciclatge”.

Col·laboració amb València ciutat

“No hi ha dubte que Castelló s’ha convertit en un referent en polítiques mediambientals que busquen pal·liar els efectes del canvi climàtic”, ha expressat Garcia. “En els últims anys li hem donat la volta a la situació, invertint i prioritzant polítiques pensades en les persones i en la cura del medi ambient”, ha assenyalat el regidor de Compromís.

Per a Compromís la col·laboració dels ajuntaments progressistes de Castelló i de València és fonamental per cooperar en un programa verd comú, en sintonia amb el Pacte Verd Europeu que dibuixa un futur sostenible per les grans ciutats. Garcia ha agraït a Campillo la predisposició per col·laborar amb Castelló i ha destacat el repte de reduir el fem a les ciutats a un 10% l’any 2035, així com per acabar amb el model de consum de plàstics d’un sol ús i potenciar l’economia circular.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari