Compromís pressiona per a que el Consell garantisca la construcció del nou Hospital General

Compromís pressiona per a que el Consell garantisca la construcció del nou Hospital General
19/09/2023 -

Compromís ha presentat simultàniament una Proposició No de Llei a les Corts Valencianes i una Declaració Institucional per al pròxim ple de l’Ajuntament de Castelló per a reclamar que el Consell incloga una partida pressupostària per al pròxim exercici per tal de garantir el començament de les obres del nou Hospital General Universitari de Castelló.

Mònica Álvaro, diputada autonòmica de la formació, ha fet una valoració de la gestió del Botànic en matèria sanitària: «Durant els anys de govern del Botànic el sistema de salut públic de la Comunitat Valenciana ha experimentat un creixement significatiu quant a recursos tant materials com professionals, amb un pressupost ampliat i una organització millor adaptada a les necessitats reals de la nostra gent». «La protecció de la salut pública i la garantia dels drets de totes les persones han sigut una prioritat, la qual cosa s’ha reflectit en la recuperació d’hospitals privatitzats, l’eliminació de copagaments i l’expansió de drets», ha afegit Àlvaro.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló Ignasi Garcia, ha afirmat que «l’Hospital General Universitari de Castelló és un punt de referència crucial en el Departament de Salut de Castelló que ha crescut i millorat en els últims anys». No obstant això, afegeix: «Ens enfrontem al repte de l’espai que és essencial per al seu funcionament òptim». Garcia ha incidit en el fet que «és essencial que la Llei 16/2003, del 28 de maig, de cohesió i qualitat del Sistema Nacional de Salut, siga una guia que insta els hospitals a incorporar progressivament habitacions d’ús individual, ja que això millora la qualitat de l’atenció als pacients».

La intenció d’aquestes accions, segons ha assegurat la diputada, és que l’actual Consell ratifique el compromís que, l’agost passat, el president Mazón va manifestar «replicant allò que ja va anunciar el Botànic» ha apuntat. Garcia i Álvaro han fet referència al fet que la Conselleria de Sanitat ja ha dut a terme amb èxit projectes hospitalaris amb habitacions d’ús individual, com l’Hospital Universitari de la Plana a Vila-real o l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe a València.

A més a més, han recordat que la construcció d’un nou Hospital General a Castelló és una inversió que suposarà 241 milions d’euros, tal com va anunciar el Govern del Botànic. Una inversió que, asseguren, és fonamental i s’imposa la necessitat de les habitacions d’ús individual, així com la renovació i l’expansió del mateix Hospital General Universitari de Castelló.

«Aquestes millores no només beneficiaran el Departament de Salut de Castelló», ha afegit Álvaro, «sinó que també milloraran la vida de les persones a tota la comarca, ja que aquest hospital és un referent en moltes especialitats». «Proporcionar un servei de salut de qualitat, amb les infraestructures i els equips humans adequats, millora la qualitat de vida de tota la comunitat», ha conclòs Garcia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari