Quatre empreses aspiren a desenvolupar el diagnòstic de la plantilla de la Diputació de Castelló per a potenciar l'eficàcia en la gestió

Quatre empreses aspiren a desenvolupar el diagnòstic de la plantilla de la Diputació de Castelló per a potenciar l'eficàcia en la gestió
08/08/2021 -

Quatre empreses aspiren a la realització d’un diagnòstic sobre l’actual Relació de Llocs de Treball (RPT) de la Diputació que ha d’analitzar la situació dels més de 600 treballadors i treballadores de la institució provincial. Després de la publicació del plec tècnic, en les pròximes setmanes es determinarà l’empresa que, en un termini de 16 mesos, haurà de realitzar un informe exhaustiu “que serà l’eina clau per a tindre un complet informe dels llocs de treball”.

Així ho ha assenyalat el president de la Diputació, José Martí, qui afirma que amb aquest treball “podrem analitzar les fortaleses i febleses de la institució i, en definitiva, aconseguir una Diputació més àgil i efectiva, que és una cosa que segur reclamen els ajuntaments, així com els ciutadans i ciutadanes de la província”.

L’estudi, que “serà exhaustiu i complex”, segons ha assenyalat el diputat d’Hisenda i Recursos Humans, Santiago Agustí, determinarà les necessitats i mancances de cada lloc en relació amb el salari i pretén definir l’estructura de la nova Diputació des del punt de vista dels recursos humans, apostant per criteris d’eficiència i racionalització”.

Ja el mes de març passat el president de la Diputació va informar de l’auditoria sobre l’actual RPT als sindicats en la celebració d’una Taula de Negociació. Les quatre organitzacions sindicals amb representació –CCOO, UGT, CSIF i ÚS- van donar el vistiplau a una RPT “que era necessària perquè es posarà l’accent en cadascun dels llocs de treball per a saber que hem de fer per a millorar el funcionament de la casa i, en definitiva, millorar l’atenció als castellonencs”, explica Martí.

En aquesta mateixa línia s’expressa Santiago Agustí, qui ressalta que “és important descobrir on pot haver-hi disfuncions per a veure quines àrees tenen mancances de mitjans i quines opcions tenim per a esmenar els defectes”. A més, com subratlla el diputat provincial, “aquest és el pas per a, de la mà de la Relació de Llocs de treball, poder implementar el complement de la carrera professional”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari