La Diputació dona suport al col·lectiu LGTBI amb l'aprovació d'una declaració institucional en defensa dels seus drets

Tots els partits representats en el si de la corporació provincial voten a favor del document

La Diputació dona suport al col·lectiu LGTBI amb l'aprovació d'una declaració institucional en defensa dels seus drets
23/06/2021 -

El ple de la Diputació de Castelló ha aprovat, amb motiu de la commemoració, el 28 de juny, del Dia Mundial de l’Orgull, una declaració institucional a favor dels drets del col·lectiu LGTBI. La institució ha fet públic així “el seu compromís de treballar sense descans per a assolir la igualtat efectiva i real de totes les persones”.

La declaració institucional ha estat arropada per tots els partits polítics representats al si de la Diputació Provincial: PSPV-PSOE, Compromís, Partit Popular i Ciutadans. En la seua defensa, el president José Martí ha afegit que, “com a representants d’un poble divers i heterogeni en el seu conjunt, tenim el deure moral de garantir que tothom puga viure en llibertat i igualtat sense importar la seua orientació sexual i la seua identitat de gènere”.

Les quatre formacions signants també fan patent la seua condemna “més enèrgica” a qualsevol tipus de discriminació per raó d’orientació sexual. És per això que exhorten els poder públics competents a abordar avanços pel que respecta a la lluita contra la violència o en l’educació des dels fonaments en valors com la igualtat, la participació i l’apoderament personal.

Així mateix, la Diputació de Castelló també se suma al reconeixement de les organitzacions socials que treballen, des de peu de camp, pels drets de la comunitat LGTBI. Per això, s’insta a les administracions de tots els nivells a posar fi a qualsevol discriminació existent i a seguir impulsant unes polítiques públiques igualitàries i inclusives i a la preservació dels drets fonamentals.

En la declaració també es convida a la societat a lluitar contra els estereotips i a contribuir a millorar l’acceptació social del col·lectiu. “Una part de la nostra societat ha patit o continua patint per la seua forma de ser, d’expressar-se o d’estimar i hem d’acabar amb aquesta situació tan injusta”, ha explicat la vicepresidenta, Patricia Puerta.

Martí ha finalitzat posant en valor que, des d’aquesta legislatura, s’ha situat la igualtat en primera línia política en crear-se una àrea específica per a aquesta fi i en ser adscrita directament a Vicepresidència.

Reunió amb Castelló LGTBI

La vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, s’ha entrevistat amb la presidenta de Castelló LGTBI, Pastora de Florencio, per a conéixer les línies de treball de l’entitat per al curs vinent i per a establir noves vies de col·laboració que ajuden a impulsar la igualtat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari