La Diputació entregarà un estudi al Govern d'Espanya per a la regeneració del litoral de la província

La Diputació de Castelló ha invertit 14.520 euros

La Diputació entregarà un estudi al Govern d'Espanya per a la regeneració del litoral de la província
08/05/2022 -

La Diputació de Castelló ha invertit 14.520 euros en la contractació d’una assistència tècnica que elevarà a la Direcció General de la Costa i la Mar del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic en la qual es detallarà l’estat en el qual es troben els diferents trams del litoral castellonenc i la problemàtica que en ells generen els fenòmens d’erosió. Es tracta d’una recopilació d’informació sobre la situació de la província que posa de manifest la necessitat que s’actue amb urgència en la costa de Castelló.

Ho ha anunciat el president de la institució, José Martí, qui sosté que «hem fet els deures a pesar que la Diputació manca de competències en matèria de costes, i hem optat per emprendre la redacció d’un document que ajude a agilitar el full de ruta que haurà de dur a terme el ministeri». Martí explica que «més enllà que siguem competents o no en un assumpte, el que ens mou és l’ànim de col·laborar, d’ajudar a resoldre els diferents problemes que existeixen a la província de Castelló». En aquest sentit, ha assenyalat que «la conservació i la regeneració del litoral de la província és una cosa que, òbviament, ens incumbeix».

Per part seua, la diputada de Medi Natural, María Jiménez, ha donat compte que el contracte per a la redacció de l’estudi de la costa de Castelló es va formalitzar amb l’empresa adjudicatària HIDTMA el 14 de febrer de 2022 i que el període d’execució és de tres mesos. En la seua opinió, «aquest document ajudarà al fet que els responsables de la Direcció General de la Costa i la Mar prenguen consciència que resulta imprescindible actuar en el litoral de la província amb la màxima celeritat». A més, ha recordat que en el Govern han de tindre present que «el turisme és el principal motor econòmic de la major part de les poblacions».

Jiménez assenyala que la iniciativa de la Diputació de contractar aquest informe «és coherent amb la nostra voluntat de treballar de manera conjunta amb la resta d’administracions per a beneficiar al conjunt de la ciutadania».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari