La Diputació exigirà que el Govern d'Espanya actue amb urgència en la costa de la província

L’assessoria tècnica contractada per la institució provincial, que ja està molt avançada, detallarà els problemes existents i apuntarà les possibles solucions

La Diputació exigirà que el Govern d'Espanya actue amb urgència en la costa de la província
17/07/2022 -

El president de la Diputació, José Martí, i la diputada de Medi Natural, María Jiménez, exigiran a la Direcció General de la Costa i la Mar del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic que actue amb urgència en el conjunt del litoral de la província de Castelló per a solucionar els problemes de regressió que es han patit des de fa anys.

Ho faran quan disposen de l’informe definitiu que està elaborant l’empresa Hidtma, que és l’adjudicatària de l’assessoria tècnica contractada per la institució provincial.

Es tracta d’un document que ja està molt avançat, com va quedar de manifest en la recent reunió que han mantingut els responsables d’aquesta consultora mediambiental amb la diputada María Jiménez i els tècnics de l’àrea de Medi Natural.

El president Martí explica que «malgrat mancar de competències en matèria de costes, hem optat per encarregar la redacció d’un document que ajude a agilitar el full de ruta que haurà de dur a terme el ministeri». Afegeix que «el que pretenem és ser una institució útil, que sempre que estiga a la nostra mà ajude a solucionar els problemes de la província».

En aquest sentit, argumenta que «en la Diputació de Castelló tenim molt clar el que ens competeix i el que ens incumbeix, i sent cert que manquem de competències en matèria de costes, resulta una evidència que ens incumbeix la solució dels problemes del nostre litoral». A més, recorda que una de les senyals d’identitat de l’actual equip de govern progressista de la Diputació és la de «treballar de manera conjunta amb la resta d’administracions per a beneficiar a la nostra ciutadania».

Fer força a Madrid

En similars termes s’ha pronunciat la diputada de Medi Natural, María Jiménez, qui defensa que «del que es tracta és d’amplificar la veu dels nostres ajuntaments i fer força a Madrid a partir d’un argument de pes com l’informe sobre la situació de la costa que prompte veurà la llum». Segons explica, «plasmarà la problemàtica existent al llarg de la costa de la província de Castelló i les actuacions que haurien de dur-se a terme per a resoldre-la».

El turisme i l’economia provincial

Jiménez recorda que, a més, «el turisme té un pes determinant en l’economia i l’ocupació de la província de Castelló», i, en conseqüència, «que les platges estiguen en òptimes condicions és fonamental perquè la nostra província continue creixent i avançant».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari