Diputació i Generalitat inverteixen dos milions d'euros per a activar 13 brigades de mitigació destinades a la prevenció d'incendis

El president José Martí destaca el valor afegit que suposa contractar persones que resideixen en la zona en la qual actuen i coneixen el terreny

Diputació i Generalitat inverteixen dos milions d'euros per a activar 13 brigades de mitigació destinades a la prevenció d'incendis
08/07/2021 -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, considera “molt important” la inversió conjunta de dos milions d’euros que escometen la pròpia Diputació i la Generalitat Valenciana per a activar per cinqué any consecutiu les brigades de mitigació que gestiona el Consorci Provincial de Bombers. En la seua opinió, es tracta de “una gran iniciativa” que ajuda a previndre incendis i augmentar la seguretat de les persones que resideixen en l’àmbit rural, així com a preservar la integritat de “el nostre excel·lent patrimoni natural”. “D’aquesta manera”, assegura, “també es treballa contra la despoblació, ja que el nostre paisatge és un factor decisiu per a la generació d’activitat econòmica als nostres pobles d’interior”.

Segons explica, “mantindre net el paisatge és fonamental perquè en cas d’incendi les flames avancen a menor velocitat i resulta més senzill accedir als llocs crítics i prendre decisions d’una manera més àgil, ràpida i efectiva”. A més, “aquest servei compta amb el valor afegit que les persones contractades són dels pobles en els quals actuen o de la seua zona d’influència”. És un detall important per un doble motiu: “perquè coneixen el terreny i perquè s’aconsegueix generar ocupació a l’interior de la província”.

Són manifestacions del president Martí realitzades durant l’acte de presentació de les 13 brigades de mitigació que s’han activat entre els mesos de juny i juliol i romandran en servei fins al 31 de desembre. Ha sigut a la urbanització Marmudella de la Pobla Tornesa, on també han sigut presents, entre altres autoritats, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, la directora territorial de Presidència de la Generalitat, Eva Redondo, i l’alcalde, Carles Selma.

Aquestes 13 brigades es componen de 70 persones, ja que cadascuna d’elles està integrada per cinc operaris, als quals cal sumar, a més, cinc capatassos controladors.

Les brigades de mitigació s’encarreguen de realitzar labors de neteja de vegetació en les denominades zones d’interfície, en la rodalia de poblacions, pedanies, càmpings i vies d’accés en les muntanyes. La seua labor és molt apreciada per les alcaldesses i alcaldes i el conjunt de la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari