La Diputació porta el nou servei de promoció de l'autonomia personal a 10 nous municipis de l'interior

La Diputació porta el nou servei de promoció de l'autonomia personal a 10 nous municipis de l'interior
12/07/2020 -

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha informat que a partir d’aquest mes de setembre s’obriran 10 nous centres de promoció de l’autonomia personal -anteriorment coneguts com a unitats de respir- al llarg de l’interior provincial. Aquesta important mesura és possible gràcies a l’ampliació, promoguda per la mateixa Puerta, del pressupost destinat al foment de l’envelliment actiu, al passar dels 670.000 als 730.000 euros aquest 2020.

Els municipis que se’n beneficiaran són Villanueva de Viver, Geldo, Algimia de Almonacid, Torás, Sant Rafael del Riu, la Serratella, Herbers, la Torre d’en Besora, la Todolella i Cortes de Arenoso. L’ampliació de la xarxa pública de centres de promoció d’autonomia personal no ha deixat cap municipi fora, “ja que hem concedit el servei a tots els ajuntaments que ho han sol·licitat a través de la convocatòria pública”, ha indicat Puerta. Amb la incorporació d’aquests 10 ja en són 89 els municipis de menys de 10.000 habitants que reben l’ajuda de la Diputació Provincial per al desenvolupament d’aquest servei.

Patricia Puerta considera que “cal seguir apostant per augmentar els serveis públics com a política per a fixar la població a l’interior i, més en especial, per a millorar la qualitat de vida de les persones majors dels nostres pobles, que tenen en aquests centres un lloc de referència on treballar les seues capacitats físiques i cognitives en un entorn d’envelliment sa i actiu”.

A banda de l’augment en el nombre de serveis de promoció de l’autonomia personal, la vicepresidenta també ha fet menció a què, recentment, s’ha efectuat el pagament de la subvenció –s’han transferit 600.000 euros– a tots els ajuntaments que ofereixen aquesta prestació. L’ajuda inclou la totalitat dels mesos de l’any, doncs, segons ha recordat, es van refer les bases per a incloure també els serveis no-presencials al que es van vore abocats tots els centres amb el tancament imposat per l’Estat d’Alarma. “Així hem aconseguit mantindre tots els llocs de treball, que en són més de 80, i que el treball i el seguiment personal de cadascú dels usuaris i usuàries continuara des de casa”.

D’igual manera, la Diputació també ha impulsat subvencions per un import de 48.000 euros per a adequar les instal·lacions que acullen aquests serveis, “les quals serviran també per a sufragar les despeses que han suposat l’adaptació dels centres a la nova realitat del coronavirus”.

Patricia Puerta ha recordat que un dels objectius marcats per la nova corporació va ser “el de regularitzar el servei d’unitats de respir per a donar-les cobertura legal”. Després de molts mesos i moltes converses amb la Generalitat, les unitats de respir ja estan reconegudes amb la nomenclatura de serveis de promoció de l’autonomia personal i totes les seues funciones es troben validades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari