La Diputació reforça el seu portal de dades obertes amb la incorporació del mapa de recàrrega de vehicles elèctrics de la provincia

La diputada de Participació i Transparència, Xaro Miralles, ha destacat el suport de la institució provincial als ajuntaments perquè avancen en matèria de transparència, participació, rendició de comptes, dades obertes, ètica i bon govern

La Diputació reforça el seu portal de dades obertes amb la incorporació del mapa de recàrrega de vehicles elèctrics de la provincia
22/08/2021 -

El portal de dades obertes de la Diputació de Castelló continua avançant en la creació d’una completa xarxa informativa per als ajuntaments i la ciutadania incoporant en aquest sentit un ‘dataset’ titulat “Electrolineres”, on es mostren els diversos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics distribuïts per tot el territori provincial i amb una distància entre punts d 20 quilòmetres.

En el ‘dataset’, segons ha destacat la diputada provincial de Participació i Transparència, Xaro Miralles, figura la relació de municipis on se situen les estacions de recàrrega semi-ràpida (22 Kw) dotades amb dues mànegues, així com les coordenades d’ubicació d’aquests punts.

La xarxa està estructurada d’acord amb rutes estratégiques que permeten una dinamització del territori “que té l’objectiu implícit de contribuir a reduir mobilitat sostenible, gràcies a l’ús d’una energia mes assequible i no contaminant, tal com queda plasmat en els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030.

L’obertura de dades del sector públic permet que qualsevol persona o organització puga construir sobre les diferències entre l’interior i la costa de la nostra província evitant el despoblament que pateixen aquests municipis d’interior”, ha assenyalat Miralles.

El Servei d’Administració i Innovació Pública -de qui depén la governança del portal de dades obertes de la institució provincial-, ha dut a terme diverses també accions de difusió i promoció de la informació continguda en aquest ‘dataset’ entre els concessionaris de compra-venda i lloguer de vehicles de la província, així com entre les agències de viatge de la província de Castelló. “Creiem que les dades obertes poden millorar les oportunitats comercials de les seues empreses i, com en aquest cas, facilitar l’accés a les recàrregues dels vehicles elèctrics dels particulars: professionals del transport i turistes”, ha destacat la diputada.

Xaro Miralles ha subratllat el treball que està desenvolupant la diputació per a “fer del bon govern i la rendició de comptes” un dels objectius de la institució provincial i els ajuntaments de totes les nostres comarques”. En aquest sentit, ha recordat que la Diputació va activar una línia d’ajudes dotada perquè els ajuntaments de la província puguen seguir avançat en matèria de transparència, participació, rendició de comptes, dades obertes, ètica i bon govern.

Per a Xaro Miralles, és fonamental avançar en matèria de governança oberta i rendició de comptes “per a promoure la participació ciutadana, enfortir la relació de confiança entre les administracions i la ciutadania i crear oportunitats i projectes rendibles per a la societat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari