La Diputació reuneix alcaldies i àrees institucionals i tècniques municipals per a assessorar sobre el 'Pla provincial contra els mosquits'

La Diputació reuneix alcaldies i àrees institucionals i tècniques municipals per a assessorar sobre el 'Pla provincial contra els mosquits'
13/07/2022 -

La diputada de Medi Natural, María Jiménez, ha mantingut avui diverses reunions de coordinació amb alcaldies, àrea tècnica i institucional dels ajuntaments i l’empresa encarregada de dirigir el contracte del tractament contra els mosquits per a informar del ‘Pla Provincial contra els Mosquits’ que està duent a terme la Diputació de Castelló i que per a aquest exercici compta amb 1.170 actuacions terrestres (390 en el sector Nord, 390 en el sector Sud i 390 en el sector Centre), això és 270 més que l’any passat (90 per sector) el que suposa un augment del 30%. A més, cal assenyalar que, malgrat l’increment en el número actuacions, l’equip de govern de la Diputació de Castelló ha aconseguit minorar el cost a l’haver adjudicat el programa per 630.348 euros per any. Això significa, dins del compromís de la Diputació de Castelló per ajudar en el control dels mosquits, que la institució provincial oferirà més tractament que mai a menor cost.

Aquestes reunions, que s’han organitzat per zones (Nord, Sud i Centre), s’emmarquen dins del calendari establert per l’àrea de Medi Natural que dirigeix la diputada provincial María Jiménez per a posar en contacte a alcaldes, alcaldesses, regidors, regidores i l’àrea tècnica municipal amb les noves empreses adjudicatàries amb l’objectiu de garantir la coordinació i oferir l’ajuda i informació que precisen les administracions locals en l’aplicació dels tractaments contra mosquits i el control d’aquests.

El tractament terrestre és més efectiu

Tant els tècnics com la diputada provincial han tornat a recordar que el tractament més efectiu és el terrestre, ja que té una major efectivitat i mortalitat tant en la larva com en el mosquit adult, la nocivitat a les persones és escassa i impedeix aconseguir l’estat adult del mosquit. Així, els tractaments aeris —regulats per una llei europea— només s’apliquen de manera excepcional i requereixen condicions molt concretes per a poder-se aplicar, a més que van destinats a combatre les larves i no el mosquit adult.

Jiménez ha agraït l’assistència i participació a les i els assistents a la reunió i ha mostrat la plena disposició de la Diputació de Castelló, els tècnics i empreses encarregades del pla contra mosquits per a mantenir el control dels dípters. “Des de la Diputació de Castelló estem a la disposició dels ajuntaments les 24 hores cada dia de la setmana, però aquestes reunions també són molt importants perquè ens poden traslladar les qüestions que consideren oportunes, així com l’assessorament que precisen, a més que obeeixen a la voluntat d’escoltar i prestar tot el suport possible als ajuntaments per a abordar aquest problema”, ha explicat la diputada provincial.

Jornades de formació

El tècnic d’ADDA Sanitat Ambiental (empresa encarregada de dirigir el contracte del ‘Pla Provincial contra els Mosquits’), Álvaro Lis, ha incidit en la importància de les jornades de formació que ofereix la Diputació de Castelló i que van dirigides al personal i àrea tècnica dels ajuntaments, ja que es facilita una informació molt precisa i valuosa de com els veïns i veïnes han d’actuar en les seues propietats. “Educar a la ciutadania i la conscienciació en bones pràctiques és molt important per a mantenir les parcel·les netes”, ha assenyalat el tècnic.

És per això que la diputada de Medi natural ha animat a participar en les jornades de conscienciació ciutadana que ofereix la Diputació de Castelló perquè són “fonamentals” en educació ambiental i en les pràctiques a títol individual per al control dels mosquits.

Finalment, la responsable de l’àrea de Medi Natural també ha convidat als i les assistents a “continuar treballant de manera coordinada i conjunta perquè totes i tots tenim el mateix objectiu, i és mantenir el control dels mosquits”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari