La Diputació supera l'últim tràmit per a l'imminent repartiment de 380.000 euros en ajudes per a la millora del medi natural

La diputada María Jiménez explica que amb aquestes actuacions es pretén conservar i posar en valor el patrimoni natural de la província

La Diputació supera l'últim tràmit per a l'imminent repartiment de 380.000 euros en ajudes per a la millora del medi natural
24/08/2021 -

La Junta de Govern de la Diputació de Castelló ha aprovat hui el reajustament administratiu-pressupostari que permetrà resoldre de manera imminent les ajudes per a la millora del medi natural que la institució concedeix als ajuntaments i mancomunitats de la província, el muntant global de la qual ascendeix a 380.000 euros. Així ho ha anunciat la diputada responsable de l’àrea, María Jiménez, qui ha assenyalat que una vegada superat aquest tràmit, les entitats sol·licitants podran tindre accés a uns fons que es reparteixen pel procediment de concurrència competitiva, en un procés en el qual resulta determinant la valoració tècnica dels projectes presentats.

Jiménez ha explicat que els 380.000 euros pressupostats pel seu departament contemplen quatre línies d’ajudes: paratges naturals municipals, senderes, arbres monumentals i elaboració de plans municipals de prevenció d’incendis en xicotets municipis. Les principals partides són la destinada a la recuperació i millora de senderes, pressupostada inicialment amb 275.000 euros, i la corresponent a paratges naturals municipals, dotada amb 60.000 euros. La quantitat consignada per a l’elaboració de plans municipals de prevenció d’incendis va ser de 30.000 euros.

Autonomia municipal

El reajustament administratiu aprovat hui s’escomet, segons la diputada, “per a realitzar la millor gestió possible del pressupost existent”. Sobre aquest tema, ha argumentat que “ens hem adaptat a les necessitats plantejades pels ajuntaments”. Es refereix al fet que només hi ha hagut set sol·licituds per a plans de prevenció d’incendis municipals, circumstància que comporta que dels 30.000 euros previstos per a aquest apartat, únicament es consumiran 16.000 euros. En conseqüència, l’equip de govern opta per destinar els 14.000 euros restants a les altres línies d’ajudes. “Ens emmotlem al que volen les alcaldesses i els alcaldes, incrementant la partida per a senderes, ja que, arran de la pandèmia, s’està produint una recuperació de vies naturals que amb el discórrer dels anys havien quedat en desús”.

María Jiménez ha recordat que “d’acord amb la línia estratègica de la Diputació del canvi, i seguint les indicacions del president José Martí, en la convocatòria de les ajudes per a la millora del medi natural s’ha aplicat un factor de corrector de discriminació positiva, que afavoreix als xicotets municipis”.
Plans municipals de prevenció d’incendis
María Jiménez ha aclarit que en els pressupostos de 2021 s’havien consignat fons suficients per a l’elaboració de plans municipals de prevenció d’incendis en els xicotets municipis que mancaven d’aquest document. Segons les previsions amb les quals treballava en el seu departament, s’haurien d’haver presentat dotze sol·licituds per a redacció de nous plans o revisió d’antics, “però a pesar que els serveis tècnics de la Diputació han avisat als ajuntaments afectats, només s’han presentat set sol·licituds”.

Posar en valor el patrimoni natural

La diputada ha destacat la importància de les ajudes per a la millora del medi natural que estan a punt de veure la llum, “que s’activen per a conservar i posar en valor el nostre important patrimoni natural, i per a prevenir la declaració d’incendis, perquè si la muntanya està ben cuidat disminueixen les probabilitats foc i faciliten l’actuació dels mitjans d’extinció quan les flames apareixen”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari