La Diputació transferirà de manera immediata 11,2 milions d'euros als ajuntaments a través del Fons de Cooperació

La Diputació transferirà de manera immediata 11,2 milions d'euros als ajuntaments a través del Fons de Cooperació
27/04/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, ha anunciat que el diputat d’Hisenda, Santiago Agustí, ha signat en el matí de hui l’ordre de pagament que faculta a la institució a transferir de manera immediata als ajuntaments de la província els 11,2 milions d’euros amb els quals enguany contribueix al Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana. És important destacar que es tracta d’un fons creat per la Generalitat Valenciana al qual la Diputació en 2020 es va adherir per primera vegada en la història, aportant 5,6 milions d’euros, la mateixa quantitat que el govern autonòmic. En 2021, la institució ha decidit doblegar l’aportació fins a situar-la en 11,2 milions d’euros, la qual cosa implica que sumant els 5,6 milions d’euros que novament aportarà la Generalitat Valenciana, en el present exercici els ajuntaments de la província rebran per aquesta via un total de 16,8 milions d’euros.

José Martí ha explicat que “donada l’excepcionalitat del moment”, la Diputació de Castelló ha decidit doblegar l’aportació al Fons de Cooperació Municipal “perquè el que ara procedeix és fer costat als ajuntaments perquè puguen ajudar les ciutadanes i els ciutadans a afrontar les conseqüències de la crisi originada per la pandèmia de la Covid”. Del que es tracta és de què “disposen de major liquiditat i capacitat de gestió”.

Per part seua, el diputat d’Hisenda, Santiago Agustí, s’ha referit “al caràcter incondicionat i no finalista del fons, que es regeix pels principis d’objectivitat, transparència i equitat, i que contribueix a dotar de més autonomia als ajuntaments, que podran destinar aquests recursos al desenvolupament general de les seues competències, sense que existisca obligació d’associar-los a un objectiu o vinculació concrets”.

El president Martí ha recordat “l’esforç sense precedents que està realitzant Diputació en el present exercici, en el qual hem posat en marxa #ReactivemCastelló, un pressupost que aconsegueix els 183 milions d’euros i que inclou aportacions als ajuntaments de prop de 40 milions d’euros en transferències directes a través de diferents fons com el Pla Resistir de la Generalitat, Fons de Cooperació Local, #ReactivemEmpreses, #ReactivemObres, Pla 135 i el Fons de Despoblació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari