El Consorci de Bombers de la Diputació de Castelló reforça la prevenció enfront del foc en el medi natural i enfortix les brigades forestals

El Consorci de Bombers de la Diputació de Castelló reforça la prevenció enfront del foc en el medi natural i enfortix les brigades forestals
13/03/2024 -

El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació Provincial de Castelló ha reforçat la prevenció enfront del foc en el medi natural.

L’Assemblea General del Consorci Provincial de Bombers ha aprovat la modificació de crèdit per a la incorporació de 600.000 euros per a enfortir els treballs forestals a la província. Segons ha explicat el diputat responsable de l’àrea de Bombers, David Vicente, “es tracta d’una partida molt important que permetrà reforçar els treballs de prevenció d’incendis que realitzen les brigades forestals al llarg de l’any i també protegir els nostres pobles enfront de possibles emergències com poden ser incendis”.

En este sentit, David Vicente ha comentat que “tenim una superfície forestal molt àmplia, amb zones habitades pròximes, amb explotacions agrícoles i ramaderes, o recursos turístics que hem de protegir, i com més apostem i treballem en la prevenció més preparats arribarem a l’època estival, que és la de màxim risc d’incendis en el nostre territori”.

Així mateix, el diputat provincial ha insistit en la importància de mantindre nets els camins i les sendes del medi natural i ha assegurat que “des del Consorci treballem durant tot l’any per a procurar evitar la propagació del foc, especialment davant l’arribada de l’estiu”.

“La neteja de matolls i la millora de les infraestructures és molt important, igual que també ho és el manteniment de les vies de comunicació per a previndre els incendis i facilitar el treball d’extinció”, ha assenyalat David Vicente.

Així doncs, cal ressaltar que els treballs de prevenció d’emergències que realitzen les brigades forestals a la província es dirigixen especialment a la mitigació del risc d’emergència en la interfície urbà-agrícola-forestal en un territori que compta amb un gran espai paisatgístic i forestal a protegir. Pel que estos treballs, tal com ha manifestat el diputat, “permeten que els castellonencs guanyen en benestar al mateix temps que protegim el nostre patrimoni natural i forestal”.

El diputat responsable del Consorci de Bombers ha subratllat que “els treballs que realitzen les brigades són fonamentals”. Així mateix, ha assegurat que “els ciutadans juguen un paper essencial a l’hora de cuidar les nostres muntanyes, el medi ambient. És responsabilitat de tots protegir el nostre ric patrimoni natural”. Pel que ha insistit en la importància de conéixer bé com previndre els incendis.

Campanyes de prevenció

El Consorci Provincial de la Diputació Provincial de Castelló, amb l’objectiu de vetlar per una província més segura i preparada davant emergències, ha llançat una primera campanya de prevenció d’habitatges baix el lema ‘Fes de la teua casa un lloc més segur’.

Tal com ha explicat el diputat de Bombers, “es tracta d’una iniciativa que busca conscienciar a la població sobre els principals riscos i factors que s’amaguen darrere dels incendis domèstics”. Esta campanya de conscienciació incidix especialment en el bon manteniment dels sistemes de calefacció que tenim a casa, com les estufes i les calderes, així com una neteja adequada de les ximeneres.

En este sentit, David Vicente ha manifestat que la intenció de l’equip de govern que presidix Marta Barrachina i del Consorci de Bombers de la Diputació de Castelló és “avançar en esta línia de campanyes de prevenció i conscienciar i preparar als castellonencs enfront dels riscos i amenaces de qualsevol emergència”.

“Una mesura per a evitar l’augment d’incendis a la nostra província i protegir les vides de tots els castellonencs, els seus béns i el medi ambient”, ha ressaltat el diputat provincial, qui ha remarcat el compromís que la Diputació de Castelló ve demostrant “amb la seguretat i la protecció dels ciutadans de la província, visquen on visquen”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari