L'equip de Govern de la Diputació demana la paralització de l'expedient de recuperació del domini públic de Torre La Sal

L'equip de Govern de la Diputació demana la paralització de l'expedient de recuperació del domini públic de Torre La Sal
02/06/2021 -

Els socis en l’equip de govern de la Diputació progressista de Castelló, PSPV-PSOE i Compromís, han presentat una moció per a debatre en el pròxim ple en què s’insta a paralitzar l’expedient de la Direcció General de Costes de recuperació del domini públic del nucli costaner de Torre La Sal, procedint al desallotjament de 99 propietaris de vivendes i terrenys, donant-se la circumstància que entre els afectats es troba el propi Ajuntament de Cabanes.

En el text registrat s’apel·la a la creació una mesa de diàleg a tres bandes entre l’Ajuntament de Cabanes, la Direcció General de Costes i els veïns per a abordar la situació del poblat marítim i consolidar les vivendes. A més, se sol·licita a la Direcció General de Costes que facilite als afectats els expedients dels delimitacions dels anys 1975 i 1993 per a verificar la seua tramitació.

El portaveu del Grup Socialista, Santi Pérez, ha manifestat que fins que ” no es solucióne la situació legal de les vivendes, s’ha de paralitzar l’expedient”, i espera que ”mediant el diàleg es puga solucionar la situació del veïnat”.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís, Ignasi Garcia, considera que es tracta d’una «decisió arbitrària» del Ministeri, que implica un «greuge comparatiu» entre el «assentament tradicional de Torre La Sal» i altres «macroconstruccions turístiques alçades i projectades en paratges de gran valor patrimonial i natural». «El nostre paper com a institució és defendre els xicotets propietaris i la custòdia del nostre territori en compte dels especuladors urbanístics».

El poblat marítim de Torre de La Sal troba el seu origen en el Neolític, com ho demostren els vestigis trobats al Prat i a Costamar i ha estat vinculat des de finals del segle XVIII als pescadors i al mar. La major part de les edificacions actuals daten d’entre els anys 1920 i 1940 i aporten un gran valor a la província.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari