José Martí fa una crida a la responsabilitat de joves i adolescents per a evitar rebrots en la fase 3

José Martí fa una crida a la responsabilitat de joves i adolescents per a evitar rebrots en la fase 3
14/06/2020 -

El president de la Diputació, José Martí, fa una crida a la prudència i a la responsabilitat dels joves i adolescents amb motiu de l’entrada de la província de Castelló en la fase III de la desescalada que es produirà demà dilluns «perquè encara que anem avançant en la lluita contra la pandèmia, el virus continua sent aquí». Recorda que «entrem en un moment decisiu» i que «el conjunt de la societat ha d’estar a l’altura perquè estan en joc coses tan importants com la salut dels nostres majors i l’economia». En conseqüència, insta «a continuar fent bé les coses per a evitar possibles rebrots».

Quan Martí es dirigeix al sector més jove de la població ho fa des del convenciment de què es tracta d’un col·lectiu «sensible, generós i amb sentit comú», virtuts que ha pogut comprovar al llarg dels seus molts anys com a professor de secundària. Creu que «hem superat el període de confinament amb matrícula d’honor» però adverteix que ara «toca seguir pel mateix camí». És conscient que «és estiu» i que «voleu sortir amb les vostres amigues i amics» però insisteix en la necessitat de «ser acurats i actuar amb calma».

El president estén la seua petició de prudència al conjunt de la societat perquè «ara que estem a una setmana vista d’entrar en la nova normalitat, no podem donar ni un sol pas enrere».

MAJOR PERCENTATGE DE TREBALL PRESENCIAL

Amb l’entrada en la fase III de la desescalada entre el 65% i el 80% de la plantilla de la Diputació farà el seu treball de manera presencial, estant previst que a partir del 21 de juny, amb la finalització de l’Estat d’Alarma, el percentatge experimente un considerable augment per a situar-se entre el 85% i el 100%. Es tracta d’«un procés de reincorporació pactat que concedeix gran importància a la preservació de la salut i a la conciliació familiar seguint les pautes marcades en el pla de contingència de la institució per a la volta progressiva a l’activitat presencial i l’adopció de mesures que garanteixen la seguretat en el treball».

Cal recordar que durant el període d’estricte confinament el 90% de la plantilla va estar en situació de teletreball en les seues llars i que durant les dues últimes setmanes, amb motiu de l’entrada de la província en la fase II, el pla de contingència establia que entre el 45% i el 65% del personal havia de prestar servei de manera presencial.

S’OBRI LA PISCINA PROVINCIAL

Tal com va anunciar el passat 3 de juny la diputada d’Esports, Tania Baños, coincidint amb el pas de la província de Castelló a la fase III demà dilluns es reobrirà la Piscina Provincial. L’accés a la instal·lació esportiva es realitzarà de manera segura perquè la direcció ha aplicat els protocols que exigeixen les autoritats sanitàries. Cal destacar que s’han instal·lat mampares de separació i punts d’higiene i que es prendrà la temperatura a les persones que accedisquen al complex.

És important recordar que a data de febrer de 2020 el nombre d’usuaris de la piscina era de 1.600 i que durant l’Estat d’Alarma s’ha treballat per a donar solució a les petites deficiències detectades en diferents punts del recinte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari